Miquel Roman

Nou Barris (Barcelona)

16 de novembre de 2009
1 comentari

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, NO CALLAREM

ACTE NACIONAL: 18 NOVEMBRE A LES 19 HORES – BARCELONA – PATI LLIMONA (Regomir, 3)
 
– TAULA RODONA amb les intervencions de: Ester Alberich, secretària de la Dona d’Esquerra; Marta Selva, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Gemma Sahún, membre de Dones Juristes. Presenta l’acte la Mati Duque

– OBRA DE TEATRE: “Final de Jornada” de l’autor Bienve Moya interpretada per Santa Morel
 
Cal confirmar l’assistència abans del 17 de novembre a les 20 hores: nceroni@esquerra.cat o al 93 453 60 05 (Noelia Ceroni). Servei de guarderia prèvia petició abans del 16 de novembre.

 
CONCENTRACIÓ UNITÀRIA:
25 NOVEMBRE A LES 13 HORES – BARCELONA – Plaça Sant Jaume

MANIFEST 25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, NO CALLAREM
 
La violència masclista és un fenomen històric, universal i estructural, que es fonamenta en el patriarcat com a sistema estructurador de les relacions socials desiguals entre homes i dones. Aquesta violència constitueix un dels principals atacs contra els drets de les dones, una mina contra la seva llibertat i autonomia.

És, de fet, la violència més freqüent i camuflada, el «crim encobert més extens del món», tal i com ha afirmat l’Organització de les Nacions Unides.

Aquest 25 de novembre volem expressar, una vegada més, la nostra condemna rotunda envers totes les formes de violència masclista, i la voluntat d’esmerçar els nostres esforços i recursos per seguir avançant en la seva eradicació.
 
La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada fa poc més d’un any al Parlament de Catalunya, constitueix un gran pas en la lluita contra aquest tipus de violència, atès que aporta noves eines i més instruments
per fer front a aquesta problemàtica, així com una concepció àmplia del concepte i els àmbits on actua, permetent la comprensió del fenomen en la seva extensió.
Però la nova llei encara va més enllà donant resposta a la situació de desemparament en què es troben les víctimes de violència, tot proposant la reparació dels seus projectes de vida. En aquest sentit s’ha creat el Fons de garantia de pensions i prestacions, un fons de la Generalitat que servirà per cobrir possibles impagaments en pensions alimentàries i compensatòries, de manera que el deutor ho serà davant l’administració, i no davant la dona.
 
Per altra banda, volem destacar especialment la recent aprovació per part del Govern del decret de desplegament parcial de la llei de suport a les famílies. Atès que hi ha força casos de monoparentalitat causada per la violència masclista, aquest decret pioner suposa un altre gran pas per a les famílies monoparentals, ja que podran gaudir d’una sèrie d’avantatges, equiparant-les, en bona part, a les famílies nombroses.

Tanmateix, som conscients que encara ens queda molt camí per recórrer. Hem de tenir molt present que en el que portem d’any ja són 27 les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles als Països Catalans. Les morts, però, tan sols són la violència visible de tota la violència. Per això, cal que incidim en la consciència social per tal que ningú faci bandera del masclisme, de la mateixa manera que hem de demanar al govern espanyol reformes en la Llei Integral del 2004, atès que no ha suposat la solució al conflicte ni la dissuasió dels maltractadors.
 
Aquest 25 de novembre volem unir la nostra veu a la de les dones d’arreu del planeta i vindicar el dret de les dones a eradicar la violència masclista.
 
Aquest 25 de novembre volem tornar a trencar el silenci. Perquè la por no amagui la nostra veu, prenem la paraula.

La violència masclista no es queda a casa:
 
arriba al teu lloc de treball, controla els teus missatges de mòbil, et fa sentir petita, t’angoixa, et separa de les teves amistats, critica la roba que portes, t’humilia davant la resta, t’insulta, no et passa la pensió de la canalla… et mata.

 
No siguem còmplices de la violència masclista!
Denunciem els agressors, donem suport a les víctimes!
 
Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.