miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

aliments que porten de cap

Ja és ben trist que un organisme faci intolerància al blat, essent aquest un cereal tant clau en la cultura i dieta mediterrània… però aquest és el pa que s’hi dóna: tinc una intoerància al blat.

Des de quan? ves a saber, potser des de sempre. Detectar les intoleràncies alimentàries no és fàcil, ja que, a diferència de les al·lèrgies, les intoleràncies no provoquen una reacció prou immediata com per relacionar-les clarament amb la patologia, i, d’altra banda, les conseqüències es dispersen en dolències més o menys cronificades: transtorns digestius, respiratoris, articulatoris i generals, entre els que hi ha la migranya.
Per provar que no quedi. L’ànalisi és cara, però si funciona s’amortitzarà aviat: el test d’intolerància alimentària testa 200 aliments i mesura la reactivitat que provoquen, és a dir, comprova els nivells d’Immunoglobulina IgE davant cada aliment. Amb una mostra de sang. Sembla fiable.
Ni pa ni pasta ni pastes ni arrebossats ni afegits ja hi comptava. Però la llista dels laboratoris inclou com a prohibits per poder-ne contenir: productes de malta, cervesa, pernil dolç, salsitxes, colacao, pà de soja, pà d’arròs i un llarg etcètera, que no sempre serà fàcil d’esbrinar: ho diu l’etiqueta?

Tot sigui per la salut. De l’alimentació i la migranya en parla amb força nivell de precisió un article publicat a EroskiConsumer, “aliments que porten de cap”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.