MARCÚS

(@marcroca)

5 de febrer de 2009
1 comentari

Gestió de la seguretat al web 2.0

Es diu que moltes empreses [jo diria algunes, de moment] el primer que fan abans de contractar un nou treballador és Googlejar, és a dir, posar el seu nom al cercador Google i veure què en surt. És dolent que hi surtin coses negatives, però també comença a valorar-se negativament que no hi surti res.La Identitat Digital (ID) comença a importar.

Quan comences a crear continguts a xarxes socials, al web 2.0, crees amb molta improvització. És lògic. El problema ve quan al googlejar el teu nom sorgeix informació negativa en els primers resultats de la cerca. Si els has creat tu (actiu) potser els pots borrar; si els ha creat una altra persona (passiu) és més complicat. Qui té diners a cabassos pot contractar alguna empresa especialitzada per a posicionar a les cerques (primers resultats) les informacions positives sobre un mateix. Però, i qui no disposa d’aquests recursos? Aquí tenim (i tindrem) un problema. Per això és molt important preguntar-se -abans de començar a actuar- el per què ens apuntem a una xarxa social (ex: Facebook), per què obrim un bloc, què volem aconseguir, què volem que -al final- acabi configurant la nostra ID.

Pensar abans d’actuar i informar-se, són dues accions molt recomenables abans de donar el pas al web 2.0.

Si entres ara al món del web 2.0, estàs de sort, podràs actuar en conseqüència. Si “el mal” ja està fet… és bo saber-ho i intentar solucionar-lo.

  1. Negativa, positiva?
    Aquest és un punt gens clar. I el que em sembla més interessant del que assenyales. Com no crec en el model sacrificial ni d’herois, penso que estaria bé canviéssim algunes inèrcies socials que són de pena, i que el problema sigui el de respecte o manca de respecte com a punt central. En la educació i en la pràctica en general.
    Tens raó que cal saber que això és d’aquesta manera, i valorar-ho en com ens comportem. Però diria que no és que més del mateix del que ens hem de plantejar en qualssevol altres comunicacions, en les hipocresies, o correccions, o la normalitat amb que acceptem el “positiu o negatiu” en el sentit de “segueix el que fa la majoria no sigui cas que tinguis problemes“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!