Las al jaç

El blog de Marcel Campà

7 de juny de 2014
0 comentaris

El temps dels albercocs

Quan jo era petit, les últimes setmanes de curs tenien una banda sonora estrident i inconfusible. Un bon dia, al menjador escolar, ens sorpreníem de comprovar que, per postres, la inacabable sèrie de pomes i taronjes havia cedit el pas a uns esplèndids albercocs. N’hi havia dos per cap i, només de seure a taula, els devoràvem abans d’encetar el primer plat, tant per l’ànsia de regalar-nos el paladar com per a accedir ràpidament al preuat tresor que aquelles peces de fruita guardaven: el pinyol. Havent dinat, al pati hi havia un gran tràfec. Tothom llimava frenèticament la part superior del pinyol, fregant-la contra alguna paret rasposa, fins que hi quedava un forat prou gran com per a poder-ne extreure l’ametllla i fer del pinyol un xiulet. I així, en pocs minuts, cada racó de l’escola s’omplia de refilets, com un ritual de consagració de la primavera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!