EL FIL D'ARIADNA

Revista Literària en català

9 de setembre de 2010
Sense categoria
3 comentaris

Homenatge a Joan Solà, d’Anna Maria Villalonga


Joan Solà. 10 Textos d’Homenatge.
 

 

 

 

 

 

 

Em fa molt feliç anunciar avui l’aparició d’un volum que redunda en l’homenatge que la Universitat de Barcelona va retre a Joan Solà al final del curs passat, amb motiu de la seva jubilació.

 

Es tracta d’un recull de 10 textos de companys de reconegudíssim prestigi, reflexions erudites que ens apropen a la figura de l’eminent lingüista.   

 

Ja he parlat en altres ocasions de Joan Solà, home planer, lluitador, innovador, valent i amb una personalitat que enlluerna. Com he fet sempre, no vull deixar de consignar la meva enorme admiració.

 

A tots aquells que vulgueu aprofundir en el coneixement de la nostra llengua i de la nostra cultura, us recomano aquest llibre que, ultra el seu caràcter d’homenatge, ens ofereix un conjunt d’articles de gran interès.

 

Personalment, vull destacar la contribució de Josep Murgades, intitulada “Apunt sobre (i amb) en Joan Solà”, un autèntic panegíric que, altrament, recrea uns fets reals i prou entranyables. Els inicis de Murgades en la Filologia Catalana sota el mestratge d’un jove (i ja brillant!) Solà i la relació actual d’ambdós com a artífexs de l’edició de l’Obra Completa de Pompeu Fabra.

 

Com a privilegiada alumna (i ara companya, no m’ho puc creure!) de Solà i Murgades, em sento honorada i emocionada. La sensació de formar part del seu món, encara que sigui amb un gra de sorra absolutament insignificant, m’omple d’orgull.

 

Per molts anys, doctor Solà.

Per molts anys, doctor Murgades.

 

I moltes gràcies.   

  1. Si em donessin un euro cada vegada que es cita a Joan Solà en les classes de filologia… És una gran icona de la lingüística. Gràcies per fer-me conèixer aquesta publicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!