Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

12 de juny de 2014
0 comentaris

Vermuts Rofes, a Reus

Aqueix matí una colla de juristes d’aqueixes contrades ens hem aplegat a fer-la petar a l’antiga fàbrica de Vermuts Rofes, al bell mig de Reus. 

L’establiment dedicat a la restauració està ubicat a les instal·lacions (que daten del 1890) d’aqueixa casa especialitzada en l’elaboració dels famosos vermuts de denominació d’origen reusenca. Fa uns quants anys que va ser  rehabilitat amb encert preservant l’estructura original per a ser dedicat a l’activitat gastronòmica i lúdica.
Hores d’ara, les immenses botes són a la vista dels clients, el pati interior -on maniobraven carros i vinyataires- és ara un espai a cel obert apte per festes i convencions. Les antigues oficines són avui el restaurant. L’altell ha esdevingut un reservat amb grans finestrals amb vistes al pati. En conjunt és un espai diàfan, auster, ben endreçat, que convida a la conversa distesa i amical ja que hom té la sensació de trobar-se en un ambient rural més que al cor d’una ciutat moderna.
La cuina acompanya a l’ambient amb plats ben elaborats que combinen tradició i innovació: fideuà, graellada de verdures, llobarro al forn, pollastre al curry, entrecot a la brasa. Un detall significatiu és la bona qualitat del pa i de l’oli que és a disposició dels comensals. Els vins, de la terra evidentment, del Montsant, la Conca de Barberà o el Priorat. Avui hem tastat un negre d’Anguera Domènech, de Tivissa, un punt fresquet, que ha resultat excel·lent. Amb aqueixos ingredients l’encontre no pot resultar d’altra manera que reconfortant, alternant qüestions de feina i de companyonia. I, a més, a bon preu. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!