Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

21 de febrer de 2012
1 comentari

Lo ranxo de Ponts

El dimarts de carnestoltes a la vila de Ponts, a la comarca de la Noguera, des de l’època medieval s’hi fa un àpat comunitari conegut com lo ranxo.

Quan de matí hi he arribat feia goig veure la filera de la setantena llarga de calderes d’aram arrenglerades a l’avinguda de la Font de Valldans bullint al foc de llenya sota l’atenta mirada dels cuiners. Com que era d’hora, i feia fresca, he esmorzat a la brasa d’en Josep unes costelles de porc fetes a la cassola per treure la panxa de perill com deia el meu pare. Després de voltar pels encontorns, arribada  l’hora del repartiment -cap a les dugues- he tastat aquesta escudella grassa a base de carn de gallina, de be, de porc, garrons de pernil, fessols, cigrons, arròs, pataques i fideus. Tot fent glops de vi negre dels costers del Segre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!