A la cèntrica plaça Wilson, a Tolosa de Llenguadoc, hi ha un establiment familiar de molta anomenada que conrea la cuina tradicional tolosana, especialment la cassoleta. Aqueix plat a base de fessols, ànec, porc i llonganissa, ben gratinat amb pa ratllat, és ben gustós, i més si hom l’acompanya amb un vi negre del país, un punt fresquet. Avui hem tastat un producte de la denominació Fronton, el “Thibaut de Plaisance”, collita del 2011, elaborat pels germans Penavayre a Vacquiers.
A la cantina, decorada austerament i ben ambientada a la manera dels restaurants francesos d’antany, s’hi poden tastar també els embotits i els patés de la regió de Tolosa, tota mena de viandes i també formatges occitans de tota mida. Hem allargat l’àpat amb una plàcida conversa de sobretaula, un cop asseguts a la terrassa, de cara a la plaça, veient transitar la gernació que el cap de setmana fa cap a Tolosa. Dissortadament, només hem sentit parlar la dolça llengua d’oc a la Llibreria Occitània.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!