Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de març de 2013
0 comentaris

Hostatgeria del Monestir, a Poblet

Avui, una colla d’amics juristes ens hem aplegat a Poblet per debatre els projectes de reforma de l’Administració local que esta preparant el govern espanyol i formar-nos un criteri propi des del punt de vista nacional català i de professionals que treballem al món municipal.

 

El Monestir de Poblet ha estat als darrers anys el punt de trobada dels professor de la URV que vam coordinar els estudis previs per a l’avantprojecte de llei de governs locals per encàrrec de Joan Puigcercós quan era conseller de Governació de la Generalitat. Escrivíem a les sales del monestir que el pare Martínez Sòria ens servava, dinàvem amb els monjos al refectori i sopàvem a la Fonda dels Àngels, a Montblanc, abans de fer llargues passejades nocturnes per l’esplanada del recinte monacal. Per remembrar aquella experiència entranyable i actualitzar els punts de vista ens hem retrobat a Poblet un cop més.
En acabat de l’estudi hem anat a visitar l’Arxiu Montserrat Tarradellas acompanyats per la directora Montserrat Catalán, atenta com sempre i enamorada de la feina que ha fet al llarg de vint i cinc anys posant ordre a l’ingent fons documental que va llegar Josep Tarradellas i que creix contínuament amb noves aportacions. Entre els documents que hem pogut tenir a les mans n’hi havia que ens han amarat d’emoció llegint la lletra de Lluís Companys, de Francesc Macià, del mateix Josep Tarradellas, totes ells patriotes d’una categoria que es difícil entrellucar entre la majoria dels polítics d’avui dia.
Tot seguit hem fet cap al restaurant Hostatgeria del Monestir, (www.hostatgeriadepoblet.cat), un edifici rehabilitat amb gust i amb un disseny que respecta l’ambient que caracteritzava a aqueix casalot d’acollida als passavolants en èpoques llunyanes. Obert fa tres mesos, té les prestacions d’un hotel modern i l’aire d’un edifici característic del monestir. El restaurant està especialitzat en cuina monàstica, austera, saborosa i de la terra: bacallà, conill, arrossos, peres al vi, vins de la Conca, tots els plats molt ben presentats i molt bon preu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!