Anant o tornant de Montserrat hom pot fer parada i fonda a l’Hostal Monistrol situat a la sortida del poble baixant cap a Barcelona
L’establiment fou bastit ara fa quaranta anys, (una postal oferta als clients així ho acredita), adaptant als gustos constructius de l’època l’estil de les cases de menjar tradicionals de la Catalunya interior: racó pel foc a terra (sense encendre malgrat tenir la llenya apilada al costat), decoració amb fusta i ceràmica del país i simbologia autòctona per tot arreu. La cuina ofereix els plats nostrats d’antany: brous, esqueixades, amanides, pollastre de pagès a la cassola, cua de bou, xai al forn, i carns a la brasa. Amb vins de la terra a la carta: Montsants, Costers del Segre, Pla del Bages. Tot a bon preu i en un ambient acollidor. Desconec qui en són els propietaris, però el personal que atén la clientela manté la manera de fer que dedueixo era la dels qui obriren el restaurant ara fa quatre dècades, quan el creixement dels anys setanta no havia alterat i diversificat els gustos culinaris dels catalans.