Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

15 de juliol de 2014
0 comentaris

Hostal Fonoll, a Poblet

Aqueixos dies d’estiu conviden a fer una escapada als indrets menys calorosos per fer un àpat a la fresca. L’Hostal Fonoll a Poblet és un lloc dels més indicats.

 

Aqueix migdia hi hem fet cap una colla per tal d’estirar les cames, gaudir de la bona teca i fer petar una bona xerrada. Davant l’entrada al recinte monacal, a la cruïlla entre la carretera que va cap a Vimbodí i la que va cap a Prades, hi ha l’Hostal Fonoll, parada i fonda estiuenca de moltes famílies catalanes que feien turisme interior.
Quan era xiquet els meus pares tenien predilecció per visitar Poblet i en acabar el recorregut pel monestir i els seus entorns hi paràvem a dinar. Recordo que l’ambient era acollidor, endreçat i nostrat. El local conserva aqueix regust tradicional que em porta a la memòria temps passats més o menys llunyans. Així que, quan ha sortit l’ocasió amb els amics hi he tornat a fer cap gustosament.
A la cuina hi ha una nova generació que conserva la carta de plats de tota la vida amb alguna innovació, per exemple, uns caragols a la cassola gustosos i ben picants. Asseguts a la terrassa exterior, sota l’ombra de la parra, el vi negre fresquet al porro ha corregut generosament. Les carns, a la brasa i al forn, el bacallà a la llauna, i les amanides abundoses han completat l’àpat, que ha acabat amb uns postres de músic i vi dolç, també ben fresc. Els vins, de la Conca, evidentment. La llarga sobretaula ha aprofitat la bonança del dia. I tot plegat a un preu assequible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!