Aprofitant la reducció de jornada l’endemà de les eleccions he fet un vol per la Terra Ferma, esbargint-me i redescobrint indrets i paisatges entranyables tot cercant llocs on entaular-se.
Al centre vila d’Agramunt hi ha el Celler Can Palou, un establiment recomanat per gaudir de la cuina tradicional catalana, amb els plats preparats amb foc de llenya. La carta de plats conté detalls d’humor (els peus, el morro i l’orella de “ministre”) com fa notar amb ironia i afabilitat l’amo del local que dispensa un tracte amical a la clientela.
Totes les varietats de les viandes són, doncs, a la brasa, però, a més, també hom pot triar el trinxat amb cansaladeta, i el bacallà fumat a l’oli, per exemple, o d’entrant una bona amanida de cansalada i gambes. Els caragols preparats amb una fórmula especialitat de la casa (que el propietari no vol divulgar) són gustosos i ben condimentats. La carta de begudes ofereix exclusivament vins i caves de la terra, amb preferència pels cellers de la contrada (Bru de Verdú, Vinya del Sió).
La decoració és d’ambientació autòctona, (parets de pedra i fusta, cairats vistos al sostre), de dimensions acollidores, adequat per la plàcida conversa de sobretaula acompanyada dels postres de músic i el vi dolç.