Retornant a la casa del pare, a un poble del Pla d’Urgell, ens hem aplegat una colla familiar per dinar a Cal Menut, a Belianes.
Cal Menut és un establiment rural, (també ofereix allotjament a més de la restauració), ubicat al mig del poble de Belianes reputat per la qualititat de la seva cuina. Els plats són els propis de la gastronomia autòctona de la comarca (caragols a la llauna, bacallà en totes les seves variants, peus de porc, carns a la brasa i al forn, entre d’altres àpats tradicionals.
Els vins de la casa són els de la contrada (del Sió i del Segre) i l’ambientació del local és a base de pedra vista i fusta, particular d’aqueixa comarca. Tot plegat el lloc desprén una austeritat acollidora i els amos dispensen a la clientela un tracte afable, singular de la gent d’aqueix país. Les taules són espaiades les unes de les altres, fet que facilita la conversa de sobretaula i l’afabilitat dels comensals benretrobats.