Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de setembre de 2013
1 comentari

Angela Merkel, cancellera d’Alemanya i líder d’Europa

La tercera victoria electoral consecutiva d’Angela Merkel la confirma com una governant excepcional pel seu país i indirectament pel conjunt d’Europa.

 

La germanofòbia latent entre l ‘esquerra europea, la catalana en lloc destacat, presenta a Alemanya com la personificació dels mals que afecten a estats fallits per causes endògenes, com Espanya, Grècia o Portugal. La realitat costa d’admetre i més encara de canviar, així que resulta més fàcil i còmode culpar un enemic extern i identificar-lo com a causant del propi desori. El triomf d’avui de Merkel hauria de ser vist com una oportunitat per a la reflexió més que com una ocasió per blasmar Alemanya pels mals que afecten la Unió Europea. I més quan aqueix estat hauria de ser un referent per a Catalunya.

Post Scriptum, 26 de juliol del 2016.

El seguit d’assassinats d’inspiració gihadista haguts a Alemanya a la darrera setmana posen en qüestió el lideratge polític d’Angela Merkel tal com assenyala aqueix article de  Kristen Grieshaber publicat ahir a The Times of Israel, “German refugee policy under fire after a week of bloodshed” i el també coincident de Cécile Boutelet publicat avui per Le Monde, “Les attentats fragilisent la politique d’accueil de Merkel”.

Post Scriptum, 25 de setembre del 2017.

Angela Merkel ha tornat a guanyar, per quart cop consecutiu, les eleccions alemanys en un context advers per la política d’obertura de fronteres a la immigració extracomunitària que ha mantingut tot i el perill de l’islamisme. L’oposició a això explica l’ascens d’Alternativa per Alemanya a la tercera posició parlamentària, una força antieuropeista festejada per Putin, com va passar a França amb el Front National. El president francès Emmanuel Macron és un estadista inconsistent, el Regne Unit és fora de la UE, Angela Merkel haurà de liderar Alemanya i Europa, i com a catalans és important la posició que adopti sobre la nostra independència.

Post Scriptum, 9 d’octubre del 2017.

Un dels més punyents articles valorant el resultat de les eleccions alemanyes és el publicat al Jerusalem Post el proppassat 5 d’aqueix mes per Manfred Gerstenfeld titulat “German elections: the long term impact of the past“.

Post Scriptum, 27 de setembre del 2018.

França apareix públicament com l’estat més obertament pro-iranià de la UE però realment és Alemanya qui lidera el desafiament a l’estratègia de Trump per aïllar el règim dels aiatol·là mantenint-hi les relacions comercials tal com exposa aqueix article aparegut abans d’ahir al digital Tablet: “Angela Merkel’s ugly Romance with the Iranian Regime“.

Post Scriptum, 29 d’octubre del 2018.

Le Figaro publica avui un article panoràmic: “Ces neuf moments clés qui ont fragilisé Angela Merkel“.

  1. D’acord, Jaume.

    Veus el pastís del resultat dels partits que han assolit el 5%  i dius UDC 42%, ha desaparegut el centre liberals, hi ha “majoria d’esquerres “. Però això seria un lleguatge tòpic. El PSD i la UDC  també son centrals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!