Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de setembre de 2013
1 comentari

Angela Merkel, cancellera d’Alemanya i líder d’Europa

La tercera victoria electoral consecutiva d’Angela Merkel la confirma com una governant excepcional pel seu país i indirectament pel conjunt d’Europa.

 

La germanofòbia latent entre l ‘esquerra europea, la catalana en lloc destacat, presenta a Alemanya com la personificació dels mals que afecten a estats fallits per causes endògenes, com Espanya, Grècia o Portugal. La realitat costa d’admetre i més encara de canviar, així que resulta més fàcil i còmode culpar un enemic extern i identificar-lo com a causant del propi desori. El triomf d’avui de Merkel hauria de ser vist com una oportunitat per a la reflexió més que com una ocasió per blasmar Alemanya pels mals que afecten la Unió Europea. I més quan aqueix estat hauria de ser un referent per a Catalunya.

Post Scriptum, 26 de juliol del 2016.

El seguit d’assassinats d’inspiració gihadista haguts a Alemanya a la darrera setmana posen en qüestió el lideratge polític d’Angela Merkel tal com assenyala aqueix article de  Kristen Grieshaber publicat ahir a The Times of Israel, “German refugee policy under fire after a week of bloodshed” i el també coincident de Cécile Boutelet publicat avui per Le Monde, “Les attentats fragilisent la politique d’accueil de Merkel”.

Post Scriptum, 25 de setembre del 2017.

Angela Merkel ha tornat a guanyar, per quart cop consecutiu, les eleccions alemanys en un context advers per la política d’obertura de fronteres a la immigració extracomunitària que ha mantingut tot i el perill de l’islamisme. L’oposició a això explica l’ascens d’Alternativa per Alemanya a la tercera posició parlamentària, una força antieuropeista festejada per Putin, com va passar a França amb el Front National. El president francès Emmanuel Macron és un estadista inconsistent, el Regne Unit és fora de la UE, Angela Merkel haurà de liderar Alemanya i Europa, i com a catalans és important la posició que adopti sobre la nostra independència.

Post Scriptum, 9 d’octubre del 2017.

Un dels més punyents articles valorant el resultat de les eleccions alemanyes és el publicat al Jerusalem Post el proppassat 5 d’aqueix mes per Manfred Gerstenfeld titulat “German elections: the long term impact of the past“.

Post Scriptum, 27 de setembre del 2018.

França apareix públicament com l’estat més obertament pro-iranià de la UE però realment és Alemanya qui lidera el desafiament a l’estratègia de Trump per aïllar el règim dels aiatol·là mantenint-hi les relacions comercials tal com exposa aqueix article aparegut abans d’ahir al digital Tablet: “Angela Merkel’s ugly Romance with the Iranian Regime“.

Post Scriptum, 29 d’octubre del 2018.

Le Figaro publica avui un article panoràmic: “Ces neuf moments clés qui ont fragilisé Angela Merkel“.

  1. D’acord, Jaume.

    Veus el pastís del resultat dels partits que han assolit el 5%  i dius UDC 42%, ha desaparegut el centre liberals, hi ha “majoria d’esquerres “. Però això seria un lleguatge tòpic. El PSD i la UDC  també son centrals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!