Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 de gener de 2012
1 comentari

Amb Hèctor López Bofill

Avui Hèctor fa trenta-nou anys, encara jove està entrant en l’etapa de maduresa com a poeta, assagista, novel·lista i jurista, a més de ser un dels referents polítics de l’independentisme català contemporani.

 

Sovint en aquest bloc he fet referència als seus articles i he reportat ressenyes dels seus llibres perquè des de que el coneixo, ara farà vuit  anys sempre hem coincidit a l’hora de fer plantejaments obertament orientats a combatre l’ordre estatal i els col·laboracionistes locals. El primer cop que vam participar en acte públic fou a una taula rodona sobre el dret d’autodeterminació a la Universitat progressista d’Estiu l’any 2004. Després, durant l’any que vaig ésser director del Centre d’Estudis Contemporanis de la Generalitat Hèctor s’incorporà al consell assessor d’aqueix organisme.

Per la seva part va escriure una crítica al meu llibre “L’esquerra de la llibertat” que aprofundí els punts de confluència. I l’any 2007 ens trobàrem també al corrent crític al si d’ERC,  Esquerra Independentista que comandava Uriel Bertran. Des de fa un any coincidim també a l’executiva nacional de Solidaritat Catalana per la Independència on pensem treballar plegats per bastir l’alternativa rupturista, unitària i viable que l’independentisme necessita per superar el cul de sac on l’ha dut Esquerra i els seus satèl·lits.

Post Scriptum, 5 de maig del 2017.

L’Hèctor és al punt de mira de la repressió espanyola contra la catalanitat i la llibertat: sense un protagonisme rellevant en el procés sobiranista en curs ha estat triat per la congruència i la consistència dels seus plantejaments polítics. El seu cas és una mostra de la repressió selectiva que precedeix a la de caràcter massiu que l’ordre estatal està disposat a menar per evitar la independència de Catalunya. Cal estar a l’alçada del repte amb patriotisme, intel·ligència i coratge !!!

Post Scriptum, 29 de setembre del 2017.

Hèctor López Bofill és entrevistat abans d’ahir pel suplement “El núvol” de Vilaweb amb aqueix titular: “La transició va ser un pacte. No una ruptura”.

Post Scriptum, 9 de gener del 2022.

Entrevista a Vilaweb del proppassat 3 d’aqueix mes arran de la proposta del rector de la Universitat Pompeu Fabra d’obrir-li un procediment per un piulet: “No dic que hi hagi d’haver morts per a ser una república, però sí que pensem per què és un tabú”.

Post Scriptum, 27 de setembre del 2022.

Avui Hèctor López Bofill ha piulat això: “Després de la meva reprovació he decidit, per dignitat, deixar l’equip de govern. Presentaré les meves idees polítiques sobre una Altafulla que generi riquesa, cultura i justícia social en una Catalunya lliure i que la ciutadania decideixi al maig de 2023. He estat reprovat per ERC-PSC i un regidor no adscrit per considerar racista i feixista les meves opinions sobre el caràcter patriarcal del vel islàmic (tot just després de defensar la revolució feminista iraniana). Un deliri. El món al revés.

  1. Gràcies, Jaume pels teus comentaris. Gràcies per compartir el temps, la vida i la lluita per la llibertat. Una forta abraçada. Hèctor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!