Economia insolidària i sexista

Quina merda.

Diu Oxfam que els vint-i-dos homes més rics del món acumulen més riquesa que totes les dones que viuen a l’Àfrica.

Resulta que 2.153 multimilionaris que hi ha al món tenen més diners que 4.600 milions de persones juntes. L’1% més ric té més del doble de recursos que 6.900 milions de pobres.

No només això. L’estudi denuncia que el 42% de les dones en edat de treballar ho fa en tasques no remunerades i calcula que el valor d’aquest treball no remunerat fet per dones és de 10.800 milions de dòlars anuals.

L’Estat modern va néixer precisament perquè la llei de la selva no fos la que regís les vides d’homes i dones sinó perquè els més forts o més afavorits per la sort o les herències ajudéssin els més febles o menys afortunats. Malauradament, l’estudi conclou que els governs cada cop fan pagar menys impostos a rics i a grans empreses: per comptes de treballar per la igualtat de drets i oportunitats, els estats afavoreixen els que ja viuen bé. Això queda encara més clar quan es veu que els governs infra financen els serveis públics i les infraestructures que podrien reduir la càrrega de feina de les dones. ‘Les dones estan sostenint l’economia de mercat amb mà d’obra barata i gratuïta i també estan ajudant l’Estat a l’hora de proporcionar l’atenció que hauria de proporcionar el sector públic’, conclou l’estudi.

Quanta merda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.