Idees a punt d’ignició

Fahrenheit-451

Fahrenheit 451, la cèlebre distopia escrita per Ray Bradbury el 1953 i adaptada cinematogràficament per François Truffaut el 1966, pren el nom de la temperatura a la qual el paper es consumeix pel foc.

Tot i no arribar als extrems plantejats en aquesta fita de la ciència-ficció contemporània, al llarg de la història han estat nombrosos els règims totalitaris que en nom de la felicitat col·lectiva —en realitat del control polític i social— han censurat, prohibit i cremat llibres.

Per això Fahrenheit 450, un grau per sota de la combustió del paper. Una metàfora de la necessitat que tenim de llibres, —vehicle secular de la difusió del coneixement— que ens facin bullir el cap, que excitin la nostra imaginació, que ens ajudin a pensar, a revisar les nostres conviccions…

Fahrenheit 450, una apologia de la paraula escrita, la invenció de la qual marca el pas de la humanitat de la prehistòria a la història.

Perquè la construcció d’un món més lliure i just necessita idees que ens cremin l’intel·lecte, però que mai ningú les faci arribar al punt d’ignició.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *