JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

3 de desembre de 2011
2 comentaris

En el naixement dels infants Tomàs i Amaia Santaló, de Figueres.

La nostra Itziar ha dut una bessonada. Aquest 02.12.2011 a l’hospital Trueta de Girona han nascut en Tomàs i l’Amaia. I una germana els esperava !

Els seus pares Itziar Carrera i Jaume Santaló els han pensat i posat els noms. 

Tomàs
,
 d’un apòstol singular, aquells que vadir “si no ho veig no ho puc creure” i  que quan duien a Jesús d’Herodes a Pilat  passant per Anàs i Caifàs , en lloc d’amagar-se va moure cels i terra i totes les  coneixences i influències per salvar-lo. Ja havia guanyat el concurs per als noms de nen, i ha sorgit que el seu nom pel que el coneixien, “t’omas “, en arameu,  vol dir ” el bessó de ….”.

Amaia, nom mític basc i nabarrès.  La novel.la romàntica  “Amaia i els bascos al segle VIII” de Navarro de Villoslada. També diuen que hi ha informació d’una ciutat o castell ciutat  que es deia Amaia que voldria dir la ciutat principal.  En basc  “aita” es el pere i “ama”  mare. En els noms mítics bascs Aitor seria el pare i Amaia la mare desl bascs, una cosa semblant a l’Adam i Eva dels mon hebreu i bíblic i de la cristianitat.

A-mai-a” son els sòns vocàl.lics i les síl.labes del mot. Amb la música del català. La segona es la tònica.  ( Ae-mai-ae ) per dir-lo  ?

Per fer el sant.

Sembla ser que actualment Sant Tomàs  apòstol se celebra  el dia 03 de juliol, dia del la seva mort a Madràs ( Kerala, a l’Industan ).  No fa massa i s’hauria celebrat el 21 de desembre  amb molta  celebritat  perquè  en aquests dies s’esqueien les fires  dels porcs  com la de Tremp, de tot el Pallars, la de Sineu a Mallorca, la de Vilafranca del Penedès, i el mercat dels porcs de la Casa de la Caritat a Bilbau.

Un altre Sant Tomàs molt important per al Dret, per als drets humans com a dret natural innegable  de totes les persones es Sant Tomàs d’Aquino,  la festa  del qual es el 28 de febrer.  Abans era la festa escolar general de l’ensenyament primari i secundari. Després com que era festa oficial va  caure em descrèdit, sense culpa d’un sant tant sant.

No se quin dia el fan les Amaies.  
He trobat en algun lloc que  el fan el 9 de juny. ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!