Cimera anticrisi: entrem a urgències

Per fi comencem a actuar contra la crisi. La cimera econòmica entre partits polítics, agents socials i el Carec serà la primera de les moltes reunions que faran falta per resoldre definitivament la crisi. El document de base el va confeccionar el Carec (Consell assessor per la reactivació econòmica i el creixement) i va servir als assistents a la cimera per exposar l’anàlisi i la gravetat dels problemes de l’economia catalana.
En síntesi el document del Carec exposa que s’haurà de sortir de la crisi creixent i desendeutant al mateix temps, cosa gens fàcil. Per fer-ho explica que haurem d’equilibrar la balança exterior (exportant més que important) i haurem d’estalviar (públicament i privadament) més que no pas invertir. Per tant, la recuperació no vindrà del consum privat ni del públic, ni tampoc de la inversió en construcció. Haurà de venir de les exportacions, l’única forma de créixer generant els recursos necessaris per tornar el deute extern que l’economia ha acumulat en els darrers anys..
.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *