BONA VIDA

Jaume Fàbrega

15 de juliol de 2007
0 comentaris

SOPA DE PLACENTA

A Hongria, el que aquí enomenem “crep” s’ anomena palacsinta, mot que ve del llatí placenta, que també significava crep, coca. Té alguna cosa a veure amb les torradetes de Santa Teresa…?

SOPA DE PARTERA
Les sopes de partera es fan com les LLESQUES DOLCES de Menorca fetes amb un cóc o una barra pa,ou i sucre o mel. Aquestes “llesques” arreu dels Països Catalans tenen noms diversos: torradetes de Santa Teresa, llesques de quema, llesques de papa, coquetes, gresoletes, etc.
El seu nom, a Menorca ve del fet que aquest dolç se solia oferir a les parteres.
Segons una tradició menorquina, també se’ls oferia tres tasses d’ un brou o sopa amb “secundines” (placenta i membranes que envolten el fetus),per produir llet per al nadó,i sense elles saber-ho.
Actualment, , justament, això que es creia una bestiesa, és una proposta seriosa dels metges i llevadores; fins i tot s’ ofereixen receptes de placenta amb suc de taronja, sucre, etc., ja que aquest ingredient humà té ferro i molts components alimentaris necessaris per al nadó i, segons sembla, produeix un millor estat en

la mare. De fet, aquesta pràctica és corrent en els mamífers.
Tom Cruise, per tant, no ha inventat res!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!