La caseta del plater

Cròniques musicals del país invisible

30 de gener de 2009
Sense categoria
0 comentaris

10 ANYS I 20 NÚMEROS DE LA REVISTA CARAMELLA

Quan el febrer de 1999 sortia al carrer el primer número de Caramella, s’engegava, a més d’una engrescadora aventura editorial, un projecte de més llarg abast, que tenia com a principal objectiu la creació d’una xarxa de col·laboracions i intercanvis entre el gran nombre d’entitats que treballen en l’àmbit de la cultura popular arreu dels Països Catalans.
Ara, deu anys després, el projecte sembla força consolidat i, per celebrar-ho, Caramella ha volgut convocar un nodrit grup d’experts per debatre la relació entre cultura popular i mitjans de comunicació, una relació sovint problemàtica atesa l’aparent incompatibilitat dels seus respectius llenguatges.
La taula rodona tindrà lloc aquest dissabte 31 de gener, a les 18:00, al C.A.T. del Barri de Gràcia de Barcelona. Serà moderada per un servidor i hi participaran Jordi Lara (director del programa Nydia); Manel Carrera (portal festes.org); Toni Muñoz (coordinador del Punt de Festa); Jordi Martí (director de Sons de la Mediterrània); Ferran Riera (director del programa Rodasons); Miquel Serra (director del Diari de Balears); Jordi Roura (Ràdio 4); Jordi Fàbregas (Línia Folk, iCat FM); Pere Manzanares (Ràdio Arrels de Perpinyà).
Acabada la taula rodona, es presentarà el número 20 de la revista, que inclou un dossier central dedicat al paper del foc en les festes contemporànies.

Les festes de foc a Caramella 20
Amb un dossier central sobre «El foc a la festa», la revista Caramella arriba al número 20. La revista inclou articles sobre l’evolució del foc festiu als Països Catalans en el context mediterrani, les festes de Sant Antoni, la Patum, les falles de l’Alta Ribagorça, el bestiari festiu de foc…, incidint en la problemàtica actual que afecta aquestes manifestacions festives, amb articles com «Adéu a la cordà? Un paradigma de progressiva reglamentació» o «Amb la pólvora a l’espatlla». La publicació vol contribuir, així, a un millor coneixement del valor patrimonial i la vigència de les festes –només uns quants exemples de les moltes que tenen lloc als Països Catalans– en les quals el foc és component indispensable.
En el sumari d’aquest número trobem també articles sobre músics com Carles Belda o Jaume Blanch lo Xato, o el festival Folk Sona, i sobre les ximbombades, l’alfàbrega i les festes populars o l’Any Amades, entre altres, a més de les ressenyes habituals de llibres i discos.
Amb motiu del seu desè aniversari, la revista inclou un DVD de regal sobre la festa de Sant Antoni a Artà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!