Feliu Ventura

música i lletra

4 de gener de 2013
Sense categoria
0 comentaris

En memòria de Víctor Jara

Demà 5 de gener a les 21:30h s’emet pel Canal 33 “La memòria de la música”, el documental que he dirigit i que explica -entre cançons, memòria històrica i testimonis- la meua experiència americana.

Al País Valencià (21:30h)  com a Xile (17:30h), Argentina (17:30) i Uruguai (18:30h) només la podrem veure per internet a l’enllaç:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/directes/33

 

El maig de l’any que ha passat, vaig poder viatjar per visitar finalment part de les arrels del meu cant [ho contava ací]. Ja tocava després de tants anys des que al final de l’estiu de 1993 agafés una guitarra per fer el meu primer concert.

Aquesta oportunitat va vindre de la mà del Barnasants i de la Biennal que Pere Camps ha organitzat perquè ens puguem sentir més orgullosos de la nostra presència cultural a l’exterior.

Reconec que em vaig autoenganyar pensant que faríem un documental sobre la gira d’un cantautor. Però ben prompte em vaig trobar amb persones i en espais que dirigien la narració d’aquesta història. Som incorregibles.

Visites com les de la ExEsma (entrevista) a l’Argentina, la trobada amb els valencians a l’Uruguay, o l’extraordinari acompanyament a Xile amb Lulo, Claudio i Pamela…

Espere que el veieu, no com a lluïment del Borja, Eva o jo mateix (la resta de la gent que hi ha  participat), sinó perquè estem totalment convençuts que la música, les arts totes, serveixen per a mantindre viva la memòria i tenim una història que contar.

En record de Víctor Jara i de tots els segrestats, assassinats i desapareguts de totes les dictadures del món.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!