Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

17 de juny de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Macià, home de coratge que va viure per Catalunya. Mentre avui alguns viuen de Catalunya i sols saben dir “sí, bwana!”

El nou Estatut i Francesc Macià (14/juny/2006)

Si els dirigents polítics catalans només es quedesin en la seva mediocritat i inoperància com a trets més distintius la cosa seria greu però almenys no insultarien el nostre sentit comú. Tot i que precisament pel que acabo d’apuntar no poden quedar-se només amb aquestes misèries. Sempre han d’anar més enllà.Volen potser que els vegem encara més detestables del que ja són? És llavors quan ens sentim agredits en la nostra dignitat, més que res perquè constatem clarament que ens prenen per uns simples idiotes.

La darrera manifestació del que dic s’ha produït en els primers dies de campanya del nou estatut en boca de Pasqual Maragall i d’Artur Mas. Tots dos, per justificar el seu “sí, bwana” a les quatre engrunes que els negrers de Madrid ens han donat, han posat com exemple el president Macià. Embolica que fa fort! Ara tot serveix per tal de llepar la mà de l’amo, i si cal es treu a relluïr la figura de qui precisament representa tot el contrari del que ells defensen.

Pensen que no sabem qui era “l’avi”? Només ens cal llegir un breu fragment de l’assaig “L’encert dels independentistes” del professor Carles M. Espinalt
per a veure fins a quin punt els hauria de caure la cara de vergonya només de pronunciar el nom del coronel Macià. Mireu sinó la precisa descripció que en fa l’autor: “Que Macià vestia a l’anglesa o no vestia a l’anglesa, tant se val. Allò que els seus biògrafs es descuiden es que Macià sabia portar els vestits. Perquè Macià ho portava tot ben posat”. I què tenen ben posat en Mas o Maragall? El primer només la clenxa i el segon … bé, el segon tot ell és un garbuix absolut que ni els propis saben per on agafar-lo. Amb tot, al marge d’aquestes consideracions anem al fons de la definició que fa Carles M. Espinalt: “ho portava tot ben posat”. A algú no li queda clar al que es referia? Sens dubte és la manera més entenedora per destacar els atributs de coratge i punt d’honor del personatge. Un home que per defensar Catalunya no va dubtar a enfrontar-se al mateix exèrcit espanyol del qual en formava part, així com també abogar per la invassió armada de Catalunya des de Prats de Molló per assolir la independència del país. També reivindiquen aquest Francesc Macià els Zipi i Zape del nou Estatut? O potser els fa nosa? És clar que va acceptar un Estatut retallat de Madrid l’any 1931! Però quina Catalunya era la d’aquella època? Un exmilitar com ell sabia perfectament de què podien ser capaços els seus excompanys si assoliem massa poder com així es va veure cinc anys més tard. Ell, que durant anys s’havia jugat la pell i gairebé dilapidat la fortuna familiar pel seu ideal, era conscient del que significava en aquells moments un enfrontament obert amb Espanya. Havia vist correr massa sang catalana com per permetre-ho una altra vegada.
Però avui, en una Europa com l’actual, quins tancs vindrien en contra nostra per un simple Estatut?

Ara bé, què en saben de tot aixó un Mas o un Maragall?  Amb una trajectòria política plàcida on només han acumulat càrrecs envoltats de grans despatxos i cotxe oficial mai podran entendre la figura del vell president. Macià va viure “per” Catalunya mentre ells viuen “de” Catalunya. Conformar-te amb un simple plat de llenties no et dóna cap dret a tergiversar una figura que encara avui és un model a seguir per als catalans amb dignitat.

Santiago Espot, 42 anys
President Executiu de Catalunya Acció
Barcelona (Barcelonès)

  _____ 

Jo votaré no (8/maig/2006)

Feia setmanes que ho anava madurant. I finalment, votaré NO a aquest Estatutet colonial fet com una mandonguilla d’engrunes recollides del terra i que fa una mica més que pudor, més aviat és la putrefacció per escrit.
L’opció del vot nul com a "vot independentista", sent una opció vàlida davant
d’un estancament i manca d’alternatives però alhora necessitada de molts diners per a ser implementada amb garanties, personalment no crec que sigui en aquests moments l’opció més eficient per a trencar Espanya.
Ara mateix s’ha de fer tot el possible per deixar políticament Espanya en estat de "shock", de paràlisi total i absoluta, fer que Espanya entri en via morta tal com Espanya ha volgut fer amb els catalans. Espanya ara mateix és un zombi leprós que a la mínima que faci un estirabot se li escaparà un braç o una cama quan menys s’ho esperi. I això passarà en molt pocs anys. Tenim una oportunitat d’or, ara mateix, amb aquest referèndum, de fer que Espanya comenci la seva putrefacció i col·lapse fins a la descomposició.
Amb un Zapatero confiat que això dels estatuts dels País Valencià i de Catalunya ja estava fet… i que ja s’havia tirat a la piscina basca… Amb una cúpula d’ERC cagadeta de por fins a les calces que ha hagut de recular amenaçada per les seves pròpies bases (on encara queda dignitat política)… Amb CiU agafada a contrapeu… Amb Maragall i tot el PSC a punt d’entrar en coma polític… Amb un PP que ara ja no sabrà si dir "no", "no crític", "no sé", "ara no vull", "jo no volia"… Ara tenim una d’aquelles oportunitats que no es presenten cada dia, la de fotre una bufetada com una casa de pagès a Espanya i a tota la tribu política encaixista, i que la cara de pòker dels espanyols surti als diaris de mig planeta Terra. Què en dirien, el Wall Street Journal o el New York Times, l’endemà d’una victòria del NO (capitalitzat per l’independentisme català en bloc), a un Estatut beneït per Zapatero i la immensa majoria dels encaixistes catalans?
Un NO no és un sí a l’Estatut del 30-S (com diu en Carod ara que el "sí crític" que ell volia ha quedat obsolet i fossilitzat com l’esquelet d’un dinosaure al juràssic). Un NO és un cop de puny a la taula. És un "n’estem fins al capdamunt".
Si guanya el NO, que facin noves eleccions colonials, que facin el que vulguin tots plegats, però que es preparin per a l’onada independentista, perquè comença la descomposició d’Espanya. Un NO a l’Estatut és un NO a Espanya.

Juan Manuel Rodríguez, 30 anys
Conseller de Catalunya Acció
Castelldefels (Baix Llobregat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!