Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

18 de setembre de 2009
46 comentaris

Espanya contra la Federació catalana de Twirling

http://www.directe.cat/redimensiona/220/220/773La Federació catalana de twirling està sent objecte de la despòtica i destructiva actitud de la seua homònima espanyola, la qual vol impedir per totes que continuïn els èxits esportius del twirling català a nivell mundial. A Espanya, la modalitat de twirling no està ni tan sols reconeguda com a esport. En canvi, la Federació espanyola està movent els habituals fils diplomàtics per impedir que la catalana pugui competir internacionalment. El Twirling és un esport força arrelat a Catalunya, i molt especialment a les Terres de l’Ebre, que podem presumir de diversos campions europeus i mundials naturals d’Amposta i de Tortosa. De nou, ens trobem davant d’una actitud francament antidemocràtica pròpia, que no deixa de tenir relació directa amb la pràctica habitual del nacionalisme espanyol. Parlen de la politització de l’esport, defenestren els nacionalismes de les nacions sense estat, mentre que ells tenen actituds barroeres, pretotents i clarament nacionalistes també en l’àmbit esportiu, fins i tot en esports minoritaris la difusió dels quals no els interessa gens ni mica.
En cap moment tenen en ment la potenciació del twirling allà a Espanya, només volen impedir que els catalans i les catalanes puguin competir internacionalment amb el nom del país. Fa uns mesos, l’advocat de la Federació catalana de Twirling, l’ampostí Marc Ferreres, va demanar-me si podia traduir a l’anglès una carta adreçada a la federació internacional d’aquest esport per tal d’exposar la voluntat del twirling català a continuar formant part de l’organisme mundial. Em va fer molt goig col·laborar d’aquesta manera, ja que és de justícia que el twirling català és una potència mundial que vol ser ofegada per l’enemic de sempre, amb els aires prepotents que acostumen a venir de ponent. Recentment el setmanari tortosí La Veu de l’Ebre se n’ha fet ressò dels obstacles que posa la Federació espanyola i que perjudicarà greument els i les esportistes catalans/es i ebrencs/ques.
 L’ombra allargada de Fresno (Califòrnia) torna a situar-se al davant d’una selecció catalana. A la menuda ciutat californiana, el mecanisme burocràtic estatal va aconseguir impedir que Catalunya, el veritable bressol de l’hoquei sobre patins, pogués competir internacionalment, després d’haver estat acceptada oficialment. Fins i tot va haver un complot intern a la Federació espanyola de patinatge, que tenia president català, per fer-lo fora i situar en el seu lloc Carmelo Paniagua. Es tractava de posar un espanyolista furibund navarrès, d’una federació regional on no hi ha cap tradició d’aquest esport ni cap equip d’elit. El primer que va fer aquest espanyolista (anava dir bastard, però…) va ser  dir que els jugadors catalans el que havien de fer d’ara endavant era obeir i competir amb Espanya, cas contrari rebrien les sancions pertinents. La realitat és que després d’un dels campionats mundials, guanyat per jugadors catalans en exclusiva baix el nom d’Espanya (usurpat!!!), només un jugador, el castellanoparlant i espanyolista Pedro Gil, aguantava la bandera espanyola en la foto oficial. La resta va mantenir-se aliena al drap de l’estanc.
La crua realitat és que Espanya no ens deixa fer camí ni tan sols amb esports minoritaris.  És un comportament francament antidemocràtic i irracional, que pot suposar que molts practicants de twirling català vegin tallada de socarrel la seua carrera esportiva. Per suposat, tots els i les membres de la selecció catalana es neguen a competir amb el nom d’Espanya, d’aquells que  prohibeixen que Catalunya continuï sent una potència esportiva mundial. 

  1. Això del twirling està una mica complicat perquè aCatalunya hi ha, no una, sinó dos Federacions Catalanes de Twirling. Una és la Federació Esportiva Catalana de Twirling,adscrita a la CETB i de la que formen part 23 clubs i l’altra és la Federació Catalana de Twirling adscrita a la NBTA i que la composen 9 equips.
    El paradigma del descontrol es dóna a Deltebre, on hi ha dos equips, un de cada Federació.
    Potser sí que aniria bé que la Federació Espanyola poses una mica de ordre…
    Els atletes no s’han de preocupar gaire, perquè com tu ben dius, a la resta de Espanya practicament no hi ha gent que practiqui aquest esport, per tant, en cas de competicions internacionals, anirien els mateixos que ara, es a dir, els catalans. Com sempre els que estan en contra son els dirigents, perquè veuen perillar el seu status, les dietes, i privilegis que tenen ara. Es una qüestió lluita pel poder.

  2. Avui deu ser un dia ben trist per a tu, Emigdi, perquè Espanya acaba de guanyar l’Eurobasket, si, Espanya, aquest país que odies tant, però que darrerament ens dona tantes alegries esportives. Un equip espanyol ben farcit de jugadors catalans, per a més orgull dels catalans no separatistes.
    També jugarem la final de la Davis en tenis. Un altre èxit.

  3. M’agradaria fer una petita rectificació, ja que Amposta i Tortosa, fins al moment, no compten amb cap esportista campió d’Europa ni del món. En tot cas, una de les atletes d’Amposta es va classificar primera a la Copa Internacional, que no Campionat del Món, competint en la categoria intermitja. Així com també un altre dels esportistes de Tortosa va classificar-se 1er a la Copa Internacional (que repeteixo, no Campionat del Món), essent ell l’únic esportista que es presentava en aquesta categoria.
    A més a més, cal afegir que aquests mateixos esportistes van presentar-se també al Campionat d’Europa, i no van arribar a aconseguir estar a la final, per tant, com ja he dit, cap de les dues poblacions esmentades compta amb cap esportista campió d’Europa i, ni molt menys, del Món.
    No se d’on s’haurà extret aquesta informació, però era simplement per rectificar-ho.
    Espero que es deixin de dir mentires en tots els articles que es publiquen, o al menys, que es diguin totes les veritats.
    A més a més, m’agradaria aclarir que per poder opinar sobre algun tema se n’ha de tenir el coneixement suficient. Crec que aquest és un tema delicat que va molt més enllà del nacionalime.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!