Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

8 de maig de 2011
4 comentaris

A Canal 9 trauen la llengua i no saben si la tenen humida, eixamorada o eixuta

He tingut l’atreviment de veure part del nou programa de Canal 9 Trau la llengua. No tinc per costum veure res de Canal nou, ni en diferit, com ara he fet. Volia veure’l perquè hi apareix un company de faena. Per comboi i curiositat, doncs. Afortunadament, el meu company apareix al principi i no he hagut de patir gaire. Fet i fet, he tancat el programa quan en acabar la seua intervenció han comentat el mot EIXAMORAT. Han dit que és sinònim d’EIXUT! Aguarda’t!… Una roba està eixamorada quan encara no és eixuta del tot i reté una mínima humitat. Humit, eixamorat i eixut. Aquesta és la seqüència, i la diferència. Eixamorat i eixut no són sinònims. I podeu comprovar-ho al DCVB. Ara bé: quin nivell de rigorositat podem esperar de Canal 9? Segur que el programa està “assessorat” per algun eminent acadèmic de l’AVL que no sap diferenciar entre manxar i manxar-se.

  1. El que causa sorpresa, fins i tot estranyesa, és que aquesta cadena, que sembla que odie el vernacle, faça un programa on es parla de llengua. Perquè, és clar, si fas un programa de llengua se suposa que és perquè tens un mínim d’interès per aquesta llengua, que tots sabem que no és el cas. Després ve tot això de l’eixut, l’eixamorat i l’humit on la rigorositat, la seriositat, o la mínima decència lingüística no la trobem enlloc.
    Ara bé, el que no en tinc cap dubte és que si hagueren fet un programa  sobre l’espanyol, la llengua dels seus amors, de segur que aquestes imprecisions no les haguérem trobades al seu programa! I després alguns se sorprenen que ens agrade més TV3! 

  2. Ja saben que CANAL BOU és un intrument dels facciosos del PP, per a degradar la llengua Catalana al País Valencià i substituïr-la per la llengua de l’Imperi Castellà.

    Jo també tinc el saludable costum de NO VORE MAI CANAL BOU……Em fa fàstic només de pensar en contemplar qualsevol programa per CANAL BOU.

    Ja poden programar el que vullguen, a mi no m’interessa, el meu boicot a CANAL BOU és total.

  3. L’arribada del nou conseller d’educació ja s’ha fet notar. A l’adjudicació de vacants per al professorat de secundària interí per al curs vinent que es va efectuar ahir dia 26, s’han obviat les catalogades per impartir-se en valencià i s’han adjudicat sense tindre en compte si el professor està en possessió del certificat de capacitació per impartir en valencià. Fins ara no ho havien fet mai.
    Açò significa que cobriran vacants en valencià professors que no saben parlar-lo i per tant eixos alumnes perdran el seu dret a rebre les seues classes en valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!