Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

30 de maig de 2009
0 comentaris

L?Estany d?Ivars i Montfalcó emmurallat, el rol dinamitzador de l’administració local

El passat divendres 22 de maig va ser intensiu sobre una part de la realitat lleidetana. En concret, una part del Pla d’Urgell i també de la Segarra, visitant alguna de les actuacions finançades o que s’estan executant pel departament. A més, sobretot vam comprovar actuacions que tenen a veure amb la dinamització econòmica i sobretot posar en valor actius patrimonials, ja siguin naturals o arquitectònics. ////segueix////

Per una banda, em va sorprendre visita l’estany d’Ivars i Vila-sana, amb més superfície que el de Banyoles i que s’ha recuperat en aquests darrers anys. El Consorci liderat per diferents administracions, sobretot la local, ha estat bàsic per assolir de nou aquesta zona humida. Des de la direcció general estem col·laborant amb el consorci amb actuacions per un import de 324.903 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Les obres subvencionades són l’adquisició d’una finca per a la millora d’accés i aparcament a la masia de Cal Sinent, així com la restauració d’aquesta casa; la instal·lació dels serveis sanitaris i el trasllat de la línia elèctrica. El consorci té una presidència rotatòria, l’actual president del Consorci Estany d’Ivars i Vila-sana, Joan Reñé que ho és, en tant que President del Consell Comaracal del Pla d’Urgell. A més, en Reñé és alcalde de Fondarella.

L’altre espai que m’ha frepat ha estat al terme municipal de les Oluges, Montfalcó murallat. Acompanyat del president del Consell Comarcal de la Segarra, l’amic Xavier Casoliva, i de l’alcalde de les Oluges, Francesc Mestre, hem vist les actuacions al nucli de Montfalcó Murallat, sobre el projecte d’obres que el Consell Comarcal de la Segarra ha presentat a la convocatòria de l’eix de desenvolupament local del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder). Amb aquesta actuació es potencia una ruta turística intermunicipal, la dels Castells del Sió, capaç de proporcionar a la comarca una marca que permeti posicionar l’atratactiu turístics. De fet, la comarca té unes 41 cases de turisme rural i apostar per aquest tipus de creixement. El projecte ajudarà a enfortir aquesta xarxa i ene l cas de Montfalcó realitzar l’aparcament per accedir i fer la visita al nucli.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!