La Sargantana Electrònica

Bloc Nacionalista Valencià de Callosa d'en Sarrià. bloccallosa@gmail.com

27 de maig de 2009
0 comentaris

PAÑELLA PROPOSA A LES CORTS LA CREACIÓ D?UNA COMISSIÓ D?EXAMEN DE PRÀCTIQUES ABUSIVES COM LA VENDA A PÈRDUES

El diputat del BLOC dóna com a exemple d’aquestes pràctiques, “la venda en les grans superfícies de patata francesa vella, rebutjada allí, en comptes de la patata temprana valenciana”.

El diputat autonòmic del BLOC, Josep Maria Pañella, ha explicat que “he presentat a les Corts una moció sobre la política general del Consell al voltant del comerç dels productes peribles, en la qual propose iniciar “les gestions oportunes davant del govern de l’Estat per a crear un marc legislatiu adequat, procedint a l’elaboració d’una llei de Comerç en la qual es contemplen específicament els productes peribles i on es regule la major participació dels productors en el preu de venda al públic dels productes, i dels consumidors en la informació general, així com la introducció dels Índexs de Preu de Referència de Venda al Públic, Valor de Mercat incorporat pel productor i Índex de Costos de la Distribució Comercial”.

El diputat nacionalista hi demana també “la creació d’una Comissió d’Examen de Pràctiques Comercials, per controlar la utilització de pràctiques abusives com la venda a pèrdues i el sistema de compravenda als productors sense un preu pactat, així com el control de les importacions, amb la garantia de la no utilització de productes fitosanitaris prohibits en la Unió Europea”. I ha posat com a exemple d’aquestes pràctiques “la venda en les grans superfícies de patata francesa vella, resta de la temporada passada, que allí ha estat rebutjada, i que en canvi ací està substituint la producció de patata valenciana temprana, afonant així els preus en el camp, tal i com han denunciat la Unió de Llauradors”.

Així mateix, Pañella demana en aquesta moció “que la Generalitat cree un programa especial específic per a la promoció i control del comerç dels productes peribles que contemple mesures especifiques per a previndre i eliminar les pràctiques comercials abusives que suporten els productors del productes peribles, davant la pressió d’alguns sectors del comerç”. Segons diu Pañella, “per fer-ho possible, cal condicionar la concessió de les ajudes a la Indústria Agroalimentària a les bones pràctiques comercials, així com prendre mesures específiques que servisquen d’informació clara de l’evolució dels preus d’aquests productes en tota la cadena comercial, entre elles la revitalització de l’Observatori de Preus, així com mesures específiques que possibiliten al consumidor obtenir una informació de la procedència geogràfica d’aquests productes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!