31 de desembre de 2011
Sense categoria
1 comentari

L’any MMXII és per a mi l’any Emily Dickinson

Make me a picture of the sun

So I can hang in my room.

And make believe I’m getting warm

When others call it “Day”!

Draw me a Robin –on a stem–

So I am hearing him, I’ll dream,

And when the Orchards stop their tune–

Put my pretrense –away–

Say if it’s really –warm at noon–

Whether it’s Buttercups –that “skim”–

Or Butterflies –that “bloom”?

Then –skip the Russet –on the tree–

Let’s play those — never come!

Emily Dickinson

 

Record que em repeties molt un mot anglès que no coneixia: DULLNESS.

I m’explicaves que en català no hi ha cap paraula equivalent perquè significa alhora l’avorriment, l’absència d’esclat i el caràcter ensordit i trist de tota sensació. Em bressolaves amb la necessitat d’arribar al dullness dins la intensitat, l’esplendor i la gràcia d’aquelles jornades irrepetibles.


 

VERGONYA, ISERN, VERGONYA!
El batlle de Palma és escridassat en passar-se al castellà en el discurs de la Festa de l’Estendard

Isern (PP) no ha pogut acabar el discurs · L’acte de la Colcada es fa per commemorar l’entrada de les hosts del rei Jaume I a Ciutat l’any 1229

Xarxes socials
Envia l’article
Imprimeix l’article
Converteix a PDF
 

Els assistents a la representació de la Colcada de la Festa de l’Estendard, a la plaça de Cort de Palma, han escridassat el batlle, Mateu Isern, quan s’ha passat del català al castellà en el seu discurs. Era la primera vegada que un batlle utilitzava el castellà en un discurs de la Diada de Mallorca. La cridòria ha estat tan gran que Isern no ha pogut acabar el discurs. El batlle ha presidit per primera vegada l’acte, que es fa en motiu de la diada del Trenta-u de Desembre per commemorar l’entrada de les hosts del rei Jaume I a Ciutat l’any 1229.

Isern ha interromput diverses vegades el discurs i ha provat de continuar, però finalment ha vist que li era impossible adreçar l’última part del discurs. Ha criticat els assistents per ‘manca de tolerància’ i ha dit que li hauria agradat ‘poder acabar el discurs en català i castellà, com és Palma’. Isern portava la medalla de batlle penjada al coll amb una cinta amb la bandera espanyola.

La primera regidora del PSIB a Cort, Aina Calvo, ha dit que ‘el govern balear està fent plantejaments que, sens dubte, són un retrocés en matèria de consens, que fins ara comptava amb el PP, però això no justifica que impedim expressar les idees, siguin les que siguin.

Per la seva banda, el regidor del PSM, Antoni Verger, ha afirmat que el batlle ‘s’ha equivocat’ perquè ‘està generant un problema on no n’hi havia cap’. ‘Avui és la Diada de Mallorca i és més important que mai parlar en mallorquí. És així de clar, sempre s’havia fet així, tots els batlles del PP fins avui ho havien fet així i no entenem la introducció d’elements de crispació que no fan més que arruïnar la festa.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!