Albert Vila Lusilla

Blog polític i de dèries diverses

16 d'abril de 2012
Sense categoria
1 comentari

Que els afers cinegètics no ens distreguin

Després d’anys i panys d’involucar-nos en debats espanyols sense treure’n cap rendiment constatable, només ens faltaria ara perdre el temps en el debat monarquia-república. Ja Cambó ho va deixar ben establert: Monarquia? República? Catalunya! (i el fet que després no ho sapigués gestionar bé no lleva raó a l’argument).

Una Catalunya independent – que és allò a què hem d’aspirar – seria naturalment una república, si més no pel fet que, en el cas que volguéssim pagar-nos-en el luxe, no sé pas on aniríem a cercar un monarca, set-cents anys després del darrer que podem considerar ben nostre.

Si els espanyols volen treure’s de sobre la monarquia, que ho facin; però de moment millor que discuteixin molt i facin poc: us imagineu qui podria arribar a  ser, amb la correlació de forces polítiques actual, el primer president de la República Espanyola?

En aquest aspecte hem de prendre el mínim partit possible, i evitar les flagrants contradiccions d’alguns catalans que el 14 d’abril encara enarboren banderes espanyoles: republicanes, però espanyoles. I recordar que l’autonomia aconseguida el 1931 no fou cap camí de roses: de fet, els entrabancs actuals s’assemblen força als d’alesores.

Hem de tenir els ulls ben oberts per aprofitar les febleses dels altres; no pas per prendre-hi partit. L’estratègia ha de ser la nostra estratègia, i el calendari el nostre calendari, no el calendari dictat per caceres d’elefants accidentades.

  1. totalment d’acord Albert, però… tanta parafernàlia feixista fa que em costi mantenir el cap fred i, veure de lluny, com Ebre enllà comencen a treure els drapets bruts al monarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!