Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

8 de gener de 2011
Sense categoria
7 comentaris

ICV contra el carril bici !

S´estan acabant les obres del carril bici central de Cerdanyola, que travessa la zona més poblada de la ciutat pel carrer Sant Casimir i l´Avinguda Espanya. S´aprofita les obres per ampliar algunes voreres, suprimir barreres arquitectòniques i dimensionar la calçada a la mida necessària per la doble circulació i l´aparcament. Només en algun punt es perd alguna plaça d´aparcament, que es recuperarà unidireccionant el carrer Portugal, i fent aparcament en bateria, fruit dels acords amb les AAVV de Banús i Serraperera.
De la necessitat d´aquest carril bici, dels acords amb els representants dels veïns i de la seva justificació en el marc d´un Pla Global de l´Ús de la Bicicleta a Cerdanyola ja en vaig parlar en un post anterior, http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/162638 .
Avui, m´ha sorprés veure un plamfet que ICV ha repartit pel barri criticant el carril bici, i dient que ells mai farien un carril bici suprimint aparcament pels cotxes.
D´una banda no és cert que es perdi aparcament, però per damunt de tot, és ètic que ICV critiqui això per intentar contentar els veïns (ja entenc que una mica escèptics amb l´obra), que encara no està acabada?

Puc entendre, i comprenc, que molts veïns no considerin que aquesta obra fos prioritària, i que altres actuacions al barri haguéssin hagut de venir primer, però la subvenció al 100% de l´Estat ens permetia fer el carril bici, no d´altres actuacions.

 Comprenc que la necessitat de construïr infrastuctures per les bicicletes i afavorir el seu ús, costi d´admetre quan avui la quantitat de bicis a la ciutat, encara no és molt important.

Comprenc que la falta d´aparcament per cotxes sigui una necessitat molt gran, i per tant generi molta sensibilitat als veïns del barri.

Però no puc entendre de cap manera que ICV, i l´ex alcalde Toni Morral, enlloc de col.laborar explicant als veïns la necessitat de fomentar l´ús segur de la bicicleta, es dediquin a utilitzar aquest tema de forma barroerament electoralista.

M´indigna aquesta forma de fer política. M´indigna aquesta falta de compromís amb els ideals que després tindran la barra de dir que defensen. M´indigna que només es pensi en la opinió dels veïns quan interessa.

Fer possible l´ús de la bicicleta a Cerdanyola és important, fer-ho amb diàleg i acord amb els veïns, també. O és que els carrils bici, només serveixen per posar-los al programa electoral i quedar bé?.

  1. Al·lucinant! Ara critiquen allò que tant es van dedicar a fer. A arrencar aparcament en superfície: El centre, Carrer Sant Ramon, desde el principi fins al final, Fontetes… Amb obres faraòniques que sí, eren necessàries, però, totes de cop?

  2. Amb els anys, si observes les persones, vas veient com són elles i els partits politics que elles dirigeixen. ICV és un partit “camaleó”. Els camaleons són uns rèptils que tenen la capacitat de canviar el color de la seva pell segons els convé. Així fa ICV  constantment. I si no l’has anat seguit al llarg dels anys t’els arrives a creure sense adonar-te de com poden canviar segons lels interessa, en el que és un engany immens, una traïció rera d’una altre, una manca voluntaria i conscient de coherència ideològica. I tot això ho embolcallen d’un discurs ben bonic i seductor difós pel seu lider perpetu, que domina la diealèctica d’una ideològia que no porta a la pràctica però que li convé per guanyar vots, i tot plegat amanit amb una imatge de progre honrat i bona persona que no té res a veure amb el que en veritat és.
    Tinc entès que, des de sempre, al Sr. Alfons Escoda no compta amb el recolçament sincer d’ICV a l’hora d’implantar el carril bici arreu de la ciutat, tot i que venia decidit des de Madrid amb els diners de Zapatero. Al Sr. Morral, porug com és, li feia por perdre vots de veïns rebotats. I ara, volent recaptar vots de la manera més vil i penyspreable, han començat a penjar fulls pel veïnat. De tota manera no ens hauríem de sorprendre ja que, com deia al principi, els qui els hem anat observant al llarg dels anys en la seva abjecta i ignominosa deriva política, tenim antecedents i un munt d’exemples d’actituds similars. Una de molt semblan la trobem cap a l’any 2001, quan abans de les eleccions el PSC s’afanyava a remodelar els carrers que hi ha darrera l’Ajuntament tot eliminant places d’aparcament a dojo per a poguer eixemplar les voreres i anar fent una ciutat més amable per les persones i més atractiva per incentivar el comerç. Recordo que s’apropaven les eleccions de 2003 i ICV va endegar una ferotge campanya a favor del cotxe i, per tant, en contra de la modernització de la ciutat.
    Conclusió: per a conèixer el vertader caràcter d’un ésser humà s’ha de tenir la sort de poder observar la seva actuació durant llargs anys. Amb el Sr. Morral ja n’hem tingut prou, si us plau, ja prou.

  3. Per cada ciclista que anirà pel carril bici, sera un cotxe menys. Per cada ciclista que anirà pel carril bici es podria treure el cotxe de sobre, como jo, i serà una plaça d’aparcament més “pels escèptics”. Per cada ciclista que anirà pel carril bici, serà “una mort” potencial menys per accident de cotxe. Per cada ciclista que anirà pel carril bici, serà una enfermetat cardiovascular menys i un llit lliure més a l’hospital “per l’escèptic”. Per cada ciclista que anirà pel carril bici, s’hi podran sumar amb la bona iniciativa uns altres ciclistes més i així incrementar indefinidament tot les frases anteriors i aquesta mateix. Etc.
    A molta gent retrograda i escèptica li aniria bé viatjar una mica, sobretot a Dinamarca. Tot i que també els aniria bé viatjar en el temps i anar-se’n a viure als temps del transport en carruatjes per veure que el món evoluciona en un sentit óptim per la salut de tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!