L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

10 de febrer de 2012
5 comentaris

Boicot al Club dels Amics de la Unesco per suport al sionisme

Resulta força increïble que qui diu ser amic d’un ens que defensa l’educació, la cultura i la ciència doni cobertura als defensors de les agressions i l’apartheid, al genocidi, del poble palestí. Les jornades “Els dilluns d’Israel” són una mostra del menyspreu cap als drets d’una nació que, com els Països Catalans, els veu negats i perseguits. La gent del BDS -Boicot Desiversió Sancions- ha fet evident aquesta denúncia amb una acció de protesta a la primera jornada. Caldria escampar aquesta denúncia i exigir el boicot a una iniciativa d’aquestes característiques, en la qual hi prenen part destacats propagandistes del sionisme entre les files del catalunyisme, lligats a organismes com l’ACAI. Com es pot entendre que als Països Catalans una entitat com Amics de la Unesco, si vol parlar d’Israel, obviï l’ocupació, la política d’assentaments, l’assassinat selectiu i l’indiscriminat contra la població, l’impediment a la lliure circulació, el control dels camps i de l’aigua, la pressió per foragitar els veïns dels centres urbans palestins, el paper en el negoci de l’armament, la funció de gendarme d’Occident…?
A continuació podeu llegir la nota feta pública per la gent del BDS.
Aquí podeu llegir una reflexió fonamental sobre la necessitat de deslliurar l’independentisme català del sionisme, un aspecte clau si realment volem avançar cap a l’alliberament dels Països Catalans.

“La democràcia d’Israel”: un títol anormal per a una xerrada anormal

Aquest passat 6 de febrer de 2012 a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), a Barcelona, es va dur a terme la primera conferència del cicle “El dilluns d’Israel” organitzat per l’Associació Amics de la UNESCO de Barcelona.

Aquest cicle ha estat denunciat en una carta signada per més de 20 entitats i desenes d’acadèmics (http://www.nodo50.org/causapalestina/spip.php?article225), on s’assenyala que el cicle està orientat exclusivament a ressaltar les suposades virtuts d’aquest Estat, sense fer ni una sola menció al patiment que causen les polítiques israelianes al poble palestí, ja sigui en els territoris il·legalment ocupats el 1967, dins d’Israel o en els camps de refugiats.

En aquesta primera conferència, titulada “La democràcia d’Israel” i impartida per Xavier Torrens (professor de Ciència Política de la UB), un grup d’assistents va mostrar cartells amb lemes i fotografies denunciant la “democràcia d’Israel” en relació a l’ocupació militar de Palestina, al règim d’apartheid que s’ha establert i als bombardeigs indiscriminats de l’exèrcit israelià, entre altres temes.

Tot just treure els cartells l’ambient de la sala va prendre un caire de nerviosisme; el ponent, exaltat, apel·lava a la llibertat d’expressió per exigir emmudir els cartells, mentre al·legant patir per la seva seguretat demanava l’aparició de la seguretat privada i dels Mossos d’Esquadra. Al mateix temps, un parell d’assistents a l’acte tractaven d’arrencar els cartells de les mans de les manifestants, aconseguint produir un parell de situacions de tensió.

Un cop es va calmar la situació, amb les manifestants mantenint-se a l’aula amb els cartells, en Xavier Torrens va continuar la seva conferència amb múltiples referències barroeres al grup de manifestants mentre exposava sota criteris “científics” el per què calia considerar l’Estat d’Israel com un Estat democràtic.

Al cap d’uns deu minuts van arribar els Mossos d’Esquadra, entrant a la sala de conferències per demanar parlar amb responsables de la protesta. Al veure que no hi havia hagut cap problema greu i que les organitzadores del cicle tenien més ganes de discutir que de resoldre el problema, van decidir marxar sense identificar a ningú i permetent que la conferència continués amb manifestants i cartells inclosos.

Finalment, la sessió va concloure amb un escuet torn de preguntes on no es van deixar introduir elements per al debat. El contingut de la sessió es podria resumir en que Israel és una democràcia perquè contempla un seguit de punts institucionals formals (dret a vot, llibertat d’expressió, llibertat religiosa, etc.) independentment de les injustícies que es cometin i independentment de la política exterior israeliana. I que aquesta democràcia, entre altres coses, es podia lloar d’haver aconseguit que les seves universitats siguin punteres en el món.

Cap menció a la discriminació racial d’Israel, cap menció a la investigació universitària orientada a la creació d’armes provades sobre territori palestí, cap menció al naixement i desenvolupament d’Israel i de totes les seves institucions a partir de l’ocupació militar, el colonialisme, el genocidi i l’èxode obligat del poble palestí…

Definitivament, la conferència “la democràcia d’Israel” fou una conferència anormal amb un títol anormal.

És una llàstima que institucions que pretenen defensar “les cultures” organitzin aquest tipus d’actes de “propaganda barata” sobre un Estat qualificat com d’apartheid disfressats d’academicisme, amb ponents que fent gala de la seva objecció de consciència en la seva joventut pretenguin silenciar les expressions a través dels cossos policials i emparin un dels Estats més militaritzats del món responsable de crims de guerra.

Signa la nota:

Un membre del BDS Catalunya

  1. Li ajunto un text de la pàgina d’Amics de la Unesco:

    “Davant de determinades desinformacions que apareixen en diferents xarxes, ens plau comunicar-vos que ens reiterem en la nostra tasca que es resumeix en el següent principi: Amics de la UNESCO de Barcelona dedica tota la seva activitat a facilitar el descobriment de la diversitat cultural i lingüística com una riquesa extraordinària per a la Humanitat i a promoure el diàleg, la convivència i el respecte per totes les cultures, les religions i les llengües del planeta.
    De les 4.200 conferències realitzades, el 30% les hem destinades a donar a conèixer l’islam i els països musulmans, tot destacant diversos cicles de conferències destinades específicament a Palestina i un 10% estan destinades específicament a donar a conèixer les diferents religions, entre elles el judaisme. L’altre 60% l’hem destinat a més de 800 cultures de països dels cinc continents.”

    Això és de la pàg. web d’Amics de la Unesco (http://www.amicsunescobarcelona.cat/), on es pot veure que també hi ha un cicle referit a la francmasoneria. Espero que no faci presència cap escamot dels catòlics romans (tan nostrats!) davant tanta heretgia!

    No ens tindria fer por el debatre sense perdre el respecte els uns vers els altres. 

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!