12 de gener de 2007
1 comentari

Felicitats Tradicionàrius!!

Ja fa vint anys que s’organitza cada any el cicle de música folk dels Països Catalans a Gràcia. El Tradicionàrius de la Travessia de Sant Antoni ha ajudat i ajuda a que es difongui, es conegui i es promocioni la música tradicional en català. Molts hem aprés a ballar al Tradicionàrius, hi hem passat nits fantàstiques i hi hem gaudit de valent. Avui s’inicia el vintè festival i us recomano que us mireu la programació i traieu el cap per allà.

Altament recomanable és la nit dels Foguerons (27 de gener), veureu com es balla el ball de bot, sentireu les improvisacions dels glosadors prop de les fogueres i podreu degustar els botifarrons (sobretot el de sobrassada!!). I per aquells que s’animin a ballar o a tocar i en vulguin aprendre cada trimestre el CAT organitza tallers de tot tipus. I concretament pel que fa al ball de bot mallorquí (jotes, fandangos, boleros i mateixes) us recoman passar els divendres al vespre per Sa Casa de Menorca, on Sa Sargantana dóna cursos gratuïtament (C. Diputació 215 pral).

Per tal d’adherir-me a la crida que des del bloc del Pere Meroño s’ha fet per donar suport a la música en català, jo intentaré començar un recull de les webs tots els grup de música folk d’aquest país, des del que sonen i recullen les versions més originals, com els que fan versions i mescles dels temes de sempre. Espero que m’ajudeu i recomaneu webs!

  1. El Tradicionàrius promociona la música folc en català. La música folc, de vegades, recupera música i lletres del passat, però sovint simplement s’hi inspira o en parteix per fer quelcom nou. Per dir-ho d’una altra manera, a l’àmbit del folc hi ha molta creació, i també barreja, i  les lletres, la música, el ritme, fins i tot els instruments, no sempre són els dels avis o besavis. Per tot plegat, jo crec agosarat dir que el Tradicionàrius promociona la música tradicional, perquè pot haver-hi gent que es pensi que el que veurà allà és purament tradicional, quan no sempre és així. Dit això, si se sap el pa que s’hi dóna, aconsello d’anar-hi per passar-ho bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!