El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

26 de juny de 2010
Sense categoria
1 comentari

ERC i la democràcia participativa

A Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hem presentat i engegat el primer procés 2.0 d’elaboració d’un programa electoral, innovador i pioner. Darrerament es parla molt de democràcia participativa o deliberativa, però la veritat és que fins ara s’han vist molt poques concrecions. Doncs bé, aquesta n’és una i, segurament, una de les més ambicioses i sinceres que s’hagin posat en marxa mai.

I és que si realment volem recuperar la confiança dels ciutadans en la política i fer-los participar activament, hem de canviar les maneres de fer política, i una d’elles és donant l’opció a la gent a que pugui dir la seva, com per exemple en la confecció de les propostes electorals dels partits. És allò de deixar de parlar A la gent per passar a parlar AMB la gent; i tenint en compte que un programa electoral és el gran full de ruta d’un partit per als pròxims quatre anys, és bo que la societat civil es pugui implicar en el procés des del seu inici.

Així doncs, tots els ciutadans que ho desitgin –i des d’aquí animo a fer-ho- poden accedir des d’aquesta mateixa setmana al nou sistema d’elaboració del programa electoral a través del web d’Esquerra, ‘clicant’ els continguts concrets del programa proposat fins ara per les diferents sectorials del partit. L’aplicatiu, que és actiu des del dimecres passat, anirà incorporant les modificacions a mida que es vagin acceptant, de manera que el programa esdevindrà un conjunt de propostes vives, canviants, i que les anirem fent entre tots.

A més a més, també es faran xats sectorials durant el mes de juliol per discutir on line les propostes programàtiques amb els internautes, i en els quals hi participaran els consellers i el candidat.

La posada en marxa d’aquestes eines 2.0 ens suposaran, doncs, una major responsabilitat i, alhora, una oportunitat d’explicar millor la feina feta fins ara. I subratllo la paraula oportunitat perquè a molts votants els sorprendrà saber que la immensa majoria d’eixos del nostre programa electoral anterior han estat impulsats i traduïts en lleis o actuacions de govern.

  1. Felicitats per la iniciativa, tot i que us heu deixat el principal : poder escollir els candidats.
    Un suggeriment : ja que els polítics sou els representants del poble, podeu oferir un dia a la setmana a atndre peticions del poble: obrir l’agenda a la població.

    Salut i independència !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!