ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

6 de juny de 2015
0 comentaris

DE L’AIXECADA DE CAMISA QUE ES LA POLÈMICA DE XIULAR L’HIMNE ESPANYOL

Fa dies que es parla i es parla i es parla i es parla de la xiulada dels bascos i dels catalans a l’himne espanyol a la final de la copa del fill del gran sapastre. No es centra bé el debat per ningú, crec. I quan passen aquestes coses estic convençut que dec ser jo qui està equivocat, tot i veure-ho molt clar. Dec ser un fanàtic malaltís.

 

La primera consideració és que els himnes són per a les persones i no les persones pels himnes i, per tant, les persones han de poder fer el que vulguin amb els himnes i no els himnes amb les persones. En conseqüència qualsevol persona te dret a xiular un himne, cremar una bandera etc…El meu argument també és que els semàfors són per a les persones i no les persones però un semàfor no es pot destruir perquè costa diners destruir-lo i perquè un semàfor és infinitament més important, per útil, que un himne o una bandera, que per molt que el xiulis o la cremis, queda impol·lut.

 

La segona consideració és que tinc la sensació que molts dels que defensen la llibertat d’expressió per a xiular l’himne d’Espanya, fotrien el crit al cel si algú xiulés Els segadors. I clar, els segadors és per a la gent i no la gent per Els Segadors i, per tant, la gent n’ha de poder fer el que vulgui, igual que amb la bandera catalana. Tants caps, tants barrets. Cap himne ni cal bandera és superior a cap altre i cap ni un és superior a una sola persona i a la seva llibertat.

 

La tercera consideració és que l’himne nacional espanyol se’l xiula perquè no se l’estima i se’l sent com imposat. Els dirigents espanyols s’ho haurien de fer mirar, però no siguem ingenus, la seva política és anticatalana i el més petit dels seus problemes és que es xiuli el seu himne. Xiular un himne surt de franc a l’estat espanyol.

 

La quarta consideració és que mentre parlem del demoníac o no que es xiular l’himne espanyol i de la pena d’infern que mereixen els ultratjadors de la pàtria hispana no parlem d’altres coses. Per exemple dels casos de corrupció de CiU i del PP que fan que hom hagi d’anar amb el nas tapat per la política. I dels problemes reals que tant agraden al PP quan nosaltres parlem de independència i tant poc quan es xiula el seu himne. No entenc el perquè els mitjans i els ciutadans hem dedicat tant temps a això caient en les xarxes manipuladores del PP, francament. Potser si que som tant rucs com ells es pensen. Segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!