8 de novembre de 2011
1 comentari

Ojos que no ven, corazón que no siente.

Durant els quatre anys de govern socialista, a la Llosa varen crear el que ells anomenaven punts d’informació.

Es tractava d’uns taulells d’anuncis amb cristalls per protegir-los de la pluja. Es varen instal·lar en diferents barris del poble. La finalitat era clara, posar a l’abast dels ciutadans informació d’allò que es feia a l’ajuntament: bans, convocatòries, actes dels plenaris ordinaris i extraordinaris, etc. etc. D’aquesta manera els veïns quan passejaven pel poble podien parar-se un moment i llegir les novetats de l’ajuntament, podien informar-se del que feien els seus representants al seu poble. Recorde quan els diumenges després de comprar el diari en passar per un punt d’informació tenia el costum de veure si hi havia alguna novetat.

Des de fa més de huit anys, eixe costum ha anat perdent-se al nostre poble d’una forma lenta, programada, intencionada, fins arribar a desaparèixer tota la informació del carrer.

Els Punts d’Informació ara, a la Llosa, estan abandonats plens de pols, ja no els utilitzen.

Tan sols podem veure a la façana de l’ajuntament propaganda o anuncis com: revisió de ITV, telèfons d’interès de la policia local, guàrdia civil, classes de “danza oriental”… però forment ni un gra.

Poden al·legar en contra del que us dic que això és mentida perquè tota la informació que jo tire en falta està penjada en el tauló d’anuncis que hi ha dintre de l’ajuntament. Sí, però la meua queixa és que l’han retirada dels carrers. Ara, si vols veure els documents (perquè la llei els obliga), has d’entrar per veure el que abans tenies al carrer i al costat de casa.

Altre detall important que se’ns escapa és, que per poder veure eixos documents que estan dintre del recinte de l’ajuntament, tan sols pots accedir a ells, en hores d’oficina. El que han aconseguit amb això és que: només tenen accés a la informació els que li posen morro i entren però, per això i a eixes hores cal ser amo o ama de casa (que potser, poden pegar una escapadeta), aturat o jubilat. Ara un treballador de fàbrica o d’oficina amb horaris normals, no pot deixar-se la faena per a informar-se del que passa al seu poble.

Amb aquesta mesura estan negant-li l’accés a informació a la gran majoria del poble de la Llosa.

Amb aquesta mesura, aconsegueixen que el poble no sàpiga el que estan fent.

Amb aquesta mesura, tenen clar que un poble que no sap, no protesta.

Amb aquesta mesura, saben que si només estem informats d’allò que a ells els interessa, el poble estarà tranquil, no tindran un poble crispat.

Qui no sent dolor no es queixa. Però el mal el tenim. No és una malaltia física, però afecta la salut democràtica del nostre poble.

  1. Malauradament. Com si cregueren que uns podenestar-s’hi tota la vida. Són els petits detalls que manifesten la malaltissa cultura democràtica que posseïm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!