La Vuelta.

  • Fa anys, a l’estiu ens miravem”la vuelta” per la tele. La feien just després del “Tour de France”. Era una carrera de bicicletes per etapes. Des del sofà, es podia veure els ciclistes pedalant per tal d’arribar al final de cada etapa. Enguany no la fan. És per culpa del virus. A tot estirar, retransmeten etapes de carreres d’altres anys. Però no és el mateix.

Aquest any havien començat una altra vuelta els reis. És diu que era per tal d’agrair als espanyols la seua col.laboració en l’esforç per a derrotar el virus. Però les males llengües diuen que era per a millorar la imatge de la institució. Que ha quedat molt malmesa des que es van sabent les malifetes econòmiques del rei d’abans.

El cas és que la reial parella anaven d’ací cap allà. I amb un cotxe vell, per a que no es vera el Mercedes-Benz blindat que s’han comprat i que diu que costa més de mig milió. Allà on paraven, els fotògrafs els feien fotos i els “periodistes” explicaven les seves aventures. Totes tampoc perquè es veu que a Oviedo, que la reina és de per allà, hi havia gent que els xiulava. Però poca. Tampoc els aplaudia massa públic; el personal, preferia aprofitar el temps anant a la platja que aplaudint uns senyors que quan feien falta estaven confinats.

A València també els van xiular. A la Ciutat de les Ciències. I la policia maldava per llevar als qui en duien les banderes republicanes. Un paperàs. Només comparable amb la crònica de les seves activitats. El rei es va demanar, a una orxateria, un gelat de torró sense sucre i la reina no va voler res. Per això estan prims. I van de barat, que diu que ella fins i tot va repetir vestit.

Mentre anaven anant, la premsa internacional anava publicant més i més escàndols del rei pare. Lo de la màquina de comptar diners es veu que va ser massa. I aquesta setmana tocava Catalunya. On és veu que els independentistes ja s’organitzaven per a protestar contra els reis, la monarquia i el discurs del 3 d’octubre del 2017. I han anulat la visita. No aniran, ni a Barcelona ni a Figueres. No està clar si per por de trobar-se amb Noė i Lídia, venedors de gelats.

Segurament hi tornaran en un altre moment; però ja no serà el mateix. Perquè és veu que la premsa internacional va venent diaris, a compte d’un rei addicte als diners. I probablement a uns familiars que han deixat enrere els cinquanta anys d’edat sense adonar-se’n.

Prometen emoció, les properes etapes de la vuelta. De

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *