Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 d'abril de 2014
0 comentaris

D’A 2014: Talents

Pel.lícules de directors amb menys de tres obres en la seva filmografia, autors nous i emergents que arriben amb força i ja han aconseguit un cert renom en el circuït internacional, són les que configuren la programació de la secció Talents del D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona.

Alguns d’aquests films s’han estrenat mundialment a certàmens com la Setmana de la Crítica de Canes, la Quinzena dels Realitzadors o al mateix Festival de Canes; la Setmana de la Crítica de Venècia, les Jornades dels Autors o a Horitzonts de la Mostra veneciana; el Panorama de la Berlinale; la secció Nous Directors/ores de Sant Sebastià; Locarno; Sundance; Festival de Roma; Festival Primers Plans d’Angers…

Les pel·lícules d’aquesta secció es projecten majoritàriament subtitulades en català.

FOTO Cartell oficial del D’A


D’A 2014: Talents.

El comandant (????? | The Major) . Direcció: Yuri BYKOV. Guió: Yuri Bykov. Amb Amb Denis Shevod, Irina Nizina, Ilya Isaev, Yury Bykov. Un dia d’hivern, Sergey Sobolev, comandament de la policia local, va de camí a l’hospital, on la seva dona és a punt de tenir un fill. Excitat, condueix molt de pressa i atropella una criatura, que mor de resultes de l’accident. L’home té dues opcions: acabar a la presó o amagar el crim. Sobolev decideix comprometre la seva consciència i truca un amic perquè l’ajudi. Però la cosa es complica  i quan en Sobolev canvia d’opinió i vol redimir-se, ja és massa tard… . Vídeos: Tràiler. Presentada a la Setmana de la Crítica de Canes 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dg 27 i ds 3, Aribau 2. Durada: 1h39.

Ombra blanca (White Shadow | Ombra bianca). Direcció: Noaz DESHE. Guió: Noaz Deshe, James Masson. Amb Hamisi Bazili, James Gayo, Glory Mbayuwayu, Salum Abdallah, Tito D. Ntanga. En ple 2008, a Tanzània, es persegueix els albins. Se’n paguen molts calés per convertir-los part del cos en pocions màgiques. Aquest film és la història d’un nen albí que, havent vist com li mataven el pare, la mare l’envia a ciutat a refugiar-se a ca un oncle. Vídeos: Tràiler. Presentada a la Setmana de la Crítica de Venècia 2013 i a Sundance 2014 World Cinema Dramatic Competition. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Reconeixements: Premi Millor Opera Prima a Venècia 2013. Projeccions: ds 26 i dt 29, Aribau 1. Durada: 1h57.

Coses que la gent fa (Things People Do). Direcció: Saar KLEIN. Guió: Saar Klein, Joe Conway. Amb Wes Bentley, Jason Isaacs, Vinessa Shaw, Haley Bennett. Drama criminal, sobre un pare de família que perd la feina i agafa el camí de la delinqüència. Vídeos: Tràiler. Presentada a la secció Panorama de la Berlinale 2014. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang) | L’israelià Saar Klein, muntador de Terrence Malick a El nou món i The Thin Red Line. Projeccions: ds 26, Aribau 2; dv 2, Aribau 1. Durada: 1h50.

Luton. Direcció: Michalis KONSTANTATOS. Guió: Michalis Konstantatos, Stelios Likouresis. Amb Nicholas Vlachakis, Eleftheria Komi, Christos Sapountzis. En Jimmy és un estudiant d’institut de casa bona. La Mary és una advocada en pràctiques que ja ronda els trenta. En Makis és un pare de família, de cinquanta anys i propiterai d’un petit comerç. La vida quotidiana d’aquestes tres persones diferents. A tots tres la vida convencional els pressiona, però trobaran la manera d’escapar d’una existència tan tranquil·la i previsible. Vídeos: Tràiler. Presentada a la secció Nous Directors/es de Sant Sebastià 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dg 27 i dj 1, Aribau 2. Durada: 1h40.

Alienació (Otchuzhdenie | Alienation). Direcció: Milko LAZAROV. Guió: Milko Lazarov, Georgi Tenev, Kitodar Todorov, inspirat en el poema Erlkoenig, de Goethe. Amb Christos Stergioglou, Mariana Zhikich, Ovanes Torosian, Neda Iskrenova, Iva Ognyanova. Un home grec, que ja ha fet els cinquanta, travessa la frontera de Bulgària amb un cotxe passat de moda per comprar un nen. Vídeos: Tràiler. Presentada a les Jornades dels Autors de Venècia 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dl 28, Aribau 2. Durada: 1h17.

Els cossos estranys (I Corpi Estranei | Foreign Bodies). Direcció: Mirko LOCATELLI. Guió: Mirko Locatelli, Guiditta Tarantelli. Amb Filippo Timi, Jaouher Brahim, Gabriel De Glaudi, Tijey De Glaudi,  Dragos Toma. Un pare de família ingressa el fill petit en un centre oncològic, on coneixerà un adolescent àrab que li canviarà la visió sobre la immigració. Vídeos: Tràiler. Presentada a concurs al Festival de Roma 2013 i en competició al Festival Premiers Plans d’Angers. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dt 29, Aribau 1. Durada: 1h42.

El futur (El Futuro | The Future). Direcció: Luís LÓPEZ CARRASCO. Guió: Luis López Carrasco, Brays Efe, Luis E. Parés. Amb Lucía Alonso, Queta Herrero, Rafael Ayuso, Sergio Jiménez, Marta Bassols. Festa de joves en una casa espanyola a començament dels vuitanta. Enrere queda el 23F i s’espera la victòria socialista del 82. Un futur, però, que arriba molt de pressa… Vídeos: Tràiler. Presentada a Locarno 2013 i a la secció Figures Lliures del Festival Primers Plans d’Angers. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang) | Luís López pertany al col·lectiu Los Hijos. Projeccions: dl 28, Aribau 1; dt 29, Teatre CCCB. Durada: 1h07.

Stop The Pounding Heart. Direcció: Roberto MINERVINI. Guió: Roberto Minervini. Amb Sara Carlson, Colby Trichell, Leeanne Carlson. La Sara creix al si d’una família de cuidadors de cabres. Com els seus onze germans, tampoc va a escola: els pares els ensenyen a casa, els estrictes preceptes de la Bíblia. La Sara, com les seves germanes, ha d’aprendre a ser una dona pietosa, al servei dels homes, i conservar la puresa emocional i física intactes fins al matrimoni. Però un dia coneix en Colby, un noi aficionat als rodeos, i això la du a qüestionar-se l’única manera de viure que ha conegut fins ara… Vídeos: Tràiler. Presentada en Sessió Especial al Festival de Canes 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dc 30, Aribau 1; dg 4, Aribau 2. Durada: 1h40.

Los Posibles. Direcció: Santiago MITRE i Juan ONOFRI BARBATO. Guió: Santiago Mitre, Juan Onofri Barbato. Amb Alejandro Alvarenga, Lucas Araujo, Alfonso Barón. El director d’ El estudiante i el corèograf J. Onofri Barbato fonen cinema i dansa a partir d’una peça homònima que el ballarí dirigia en teatre de Buenos Aires. Vídeos: Tràiler. Més informació: D’A (cat) | Cinenacional (esp) | Imdb (ang). Projeccions: dl 28 i dg 4, Teatre CCCB. Durada: 0h51.

Medeas. Direcció: Andrea PALLAORO. Guió: Andrea Pallaoro, Orlando Tirado; adaptació lliure de la tragèdia de Virgili. Amb Catalina Sandino Moreno, Brían F. O’Byrne, Kevin Alejandro, Ian Nelson. L’esclat d’una família de l’Amèrica profunda. Vídeos: Tràiler. Presentada a Horitzons de la Mostra de Venècia 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dt 29 i dj 1, Aribau 2. Durada: 1h38.

Les Apaches. Direcció: Thierry de PERETTI. Guió: Thierry de Peretti, Benjamin Baroche. Amb Aziz El Addachi, Hamza Mezziani, Joseph Ebrard, François-Joseph Cullioli i Maryne Cayon. Porto-Vecchio (Còrsega). Quatre nois ronden. Un vespre que s’avorreixen, l’Aziz du els altres a la vil·la on el seu pare treballa com a operari de manteniment. Sap com entrar-hi. La colla hi passa la nit: encara no hi viu ningú, en aquella casa luxosa. Abans d’anar-se’n, agafen quatre rampoines i dos fusells de caça. Al cap d’uns dies, la mestressa de la casa arriba de París i es plany del robatori que ha patit, a una de les seves coneixences: un petit mafiós de l’indret… Vídeos: Tràiler. Presentada a la Quinzena dels Realitzadors 2013. Més informació: Fitxa Club 7 – Quinzena 2013 | D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dc 30, Aribau 2; dg 4, Aribau 1. Durada: 1h22.

Ovella (Mouton | Sheep). Direcció: Marianne PISTONE i Gilles DEROO. Guió: Marianne Pistone, Gilles Deroo. Amb David Merabet, Michael Mormentyn, Cindy Dumont, Benjamin Cordier. Mouton és el motiu amb què es coneix Aurélien, un noi pacífic com una ovella que treballa en un restaurant vora el mar a Courseulles-sur-Mer, una d’aquelles viles somortes fora de la temporada turística. En Mouton és apreciat pels seus companys de feina i comença una relació amb una de les cambreres. Fins que un incident el dia de la festa major el canvia. Vídeos: Tràiler. Presentada a Cineastes del Present de Locarno 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: dc 30 i dv 2, Aribau 2. Durada: 1h40.

Els amos (Los dueños | The Owners). Direcció: Ezequiel RADUSKY i Agustín TOSCANO. Guió: Agustín Toscano, Ezequiel Radusky. Amb Rosario Blefari, Germán De Silva, Sergio Prina, Cynthia Avellaneda, Liliana Juárez. En Sergio i la seva família treballen en una finca al nord de l’Argentina. Quan els amos no hi són, s’instal·len a la casa principal i xalen imitant-los. Un dia, però, Pia, la filla gran de l’amo, fa cap a la casa, per a passar-hi uns dies abans del casament del pare… Vídeos: Tràiler. Presentada a la Setmana de la Crítica de Canes 2013. Més informació: D’A (cat) | Imdb (ang). Projeccions: ds 26 i dl 28, Teatre CCCB. Durada: 1h35.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!