Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

31 d'octubre de 2016
0 comentaris

Mesura i humilitat

En el debat d’investidura he vist actituds, que, al meu parer, s’allunyen de les que haurien de tenir polítics amb fonament.

Val a dir que les he vistes a partir de fonts indirectes, que les pel·lícules que sé com acaben em motiven més aviat poc.

I les observo en altres entorns, alguns propers, massa sovintejadament. I en aquest assumpte ningú no està lliure de pecat, per tant, aquest apunt no va de llançar pedres contra ningú.

Crec que actuar amb desmesura, que vol dir sense conèixer o fixar-se límits, sense reflexionar, perjudica el projecte polític que hom vol defensar o diu voler defensar, tal vegada millor expressat.

La desmesura pot estar emparentada amb l’absència d’humilitat, amb voler estar per sobre dels altres, distingir-se indegudament, cercant la notorietat o l’aplaudiment.

Qui per la humilitat, perd una relació sensata amb el món present i perd la capacitat de fer trajecte junt amb altres que poden compartir el mateix camí.

___

Aquestes reflexions estan sens dubte influïdes per la lectura del llibre “El arte de la justa medida”, d’Anselm Grün, editorial Trotta, Madrid 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!