Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

19 de desembre de 2014
0 comentaris

Torres-Dulce i més

Corredor
El govern del PP ha patit aquestes darrers hores dos topades amb la Justícia que no deixen de ser rellevants, especialment perquè afecten dos grans institucions: la Fiscalia General i el Suprem.

La dimissió de Torres-Dulce, fiscal general de l’estat, i la queixa formal de tretze jutges del Suprem, elevada al president del CGPJ, per la ingerència del ministre de l’Interior en criticar l’excarceració d’etarres, d’acord amb la legalitat i els principis més elementals del dret, són dos cops durs contra l’Executiu, presidit per Mariano Rajoy.

Torres-Dulce plega pel 9N i perquè ha estat qüestionat en els nomenaments que volia fer dins l’àmbit de les seves competències, segons algunes fonts. Han estat les dues gotes que han fet sobreeixir un got ple del tot.

Amb el PP el procés de fusió dels poders clàssics en un sol, l’Executiu omnipresent i omnipotent, s’ha accelerat fins a límits perillosos. La independència del ministeri fiscal és força reduïda i sotmesa al principi de jerarquia, però els fiscals no poden ser tractats com a peons de la voluntat absoluta de qui els mana.

Menys encara els jutges, la independència dels quals, sempre amb sotmetiment a la legalitat, val a dir, i també al seny i bones costums, és imprescindible en una societat democràtica avançada.

El PP sembla no saber-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!