Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

18 de novembre de 2014
0 comentaris

Torres-Dulce i el PP

Estat del Gobierno del PP

L’actuació de l’Estat en el post-9N palesa un punt de desconcert important. A la vegada, la interrelació entre partit PP i els instruments de l’Estat no predica res de bo de la independència del ministeri fiscal, amb matisos rellevants.

Divendres passat el fiscal general diu que no cal presentar cap querella contra el president Mas perquè el 9N ja està als tribunals com a conseqüència de denúncies presentades per particulars o associacions privades.

Poca confiança tenia en els seus plantejaments, el fiscal general, quan no era capaç de pronunciar-se indubtablement sobre el fonament de la querella contra el president Mas i preferia pronunciar-se en el moment d’informar les presentades per tercers.

Ahir Torres-Dulce insisteix en què cal presentar querella, sí o sí. Com és habitual, unes hores abans havia dit que no havia tingut pressions de cap tipus de l’executiu ni de ningú. Excusiato non petita…

Malauradament, el fiscal general insisteix en actuar després que el portaveu del PP, Carlos Floriano, pressionés altre cop la fiscalia, tot seguint el rastre marcat dies abans per la “portaveu” senyora Sánchez Camacho, que ja anunciava dies enrere la imminent presentació d’una querella ben fonamentada per tres delictes contra el president Mas, entre els quals el de desobediència.

El fiscal general insisteix en la querella després que ahir mateix els fiscals catalans diguessin que no hi havia motiu per interposar cap querella contra el president.

Ara, Torres-Dulce convocarà d’urgència la Junta de fiscals de Sala del Tribunal Suprem perquè empari, o no, en un posicionament no vinculant, la seva decisió d’interposar la querella, cosa que acabarà passant aquesta mateixa setmana. I ja se sap que des de Madrid o des de Barcelona res no es veu igual.

L’Estat està desconcertat després del 9N. No esperaven pas que el que ells mateixos anomenaven referèndum s’arribés a fer. Per sortir del pas, prou expliquen que cap referèndum no s’ha fet i que quatre gats mal comptats van anar a donar el seu parer diumenge passat. A la vegada, carreguen contra allò que no s’ha fet i que no té cap importància. Perplexitat.

L’anunci de la querella segueix el del president Rajoy, per fer saber que vindrà a Catalunya a explicar-se millor. No cal, ho tenim ben clar tot: la querella parla per ella mateixa. Les paraules que pugui dir no seran pas tan expressives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!