Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

12 de maig de 2009
Sense categoria
1 comentari

CAT altre cop

El Servei Català de Trànsit, que depèn d’en Saura, honorable conseller del govern, proposa al Ministeri de l’Interior modificar les plaques dels vehicles per tal d’incloure-hi referències a les Comunitats Autònomes. En el cas català, se’n donen detalls, consistiria en una franja blava: el “CAT” amb la senyera a sobre. Comença la festa!

Els del Servei Català del Trànsit estan impressionants. Encara no fa quatre dies, prohibien circular els tractors. Marxa endarrere, que d’això en saben. 

Per compensar el patafi, decideixen que cal fer públic que les matrícules poden dur el CAT. Plausible. 

El ministre Sebastian és preguntat a Madrid. Dissimula tant com pot. Tothom hi diu la seva. 

En la seva ingenuïtat, el blocaire pensa que ho tindran pactat. Li sobta, però, que no ho anunciï el Conseller o algú altre amb afició per posar-se medalles. 

Comença el ball de declaracions. La més sorprenent les del govern de la Generalitat, de la qual en Saura en forma part, que manifesta que no aprovarà cap proposta sobre el CAT a les matrícules, i ho deixarà en mans de les Corts, perquè el president de la Generalitat no ho considera prioritari. 

Si veig en el DOGC el cessament del director del SCT començaré a pensar que el Govern i el seu president no en sabien res. 

Mentrestant, no puc pensar altra cosa que són uns inconscients, uns frívols i una colla d’incompetents, que no s’entenen entre ells ni quan venen fum. 

També puc pensar que tenien preparat un cop d’efecte i que algú se’ls ha avançat i ha xafat la primícia. En estar a les portes del debat de l’estado de la nación i com que no convé donar peixet als catalans, a Madrid han decidit que d’això no se’n parla, si més no de moment. 

Tothom pot pensar el que vulgui. El que és indubtable és que cap de les explicacions que pugui donar el Govern seran creïbles, perquè han perdut tota credibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!