Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

7 de maig de 2009
Sense categoria
1 comentari

Ibarretxe

Ibarretxe se n’ha anat, havent deixat petjada en la societat basca. Els mitjans espanyols han reflectit, d’acord amb la seva línia editorial, el relleu pel nou Lehendakari Patxi López. De totes les anàlisis possibles, deixin-me fer referència al que he escoltat en algunes ràdios amb seu a Madrid. No pensin només en la COPE, si us plau.

Han saludat l’alternança com un fet d’higiene democràtica, com si no hagués estat prou democràtic el govern del PNB en els anys passats.  

Han deixat de banda sistemàticament que milers de ciutadans no varen poder votar, segurament, opcions polítiques declarades il.legals pels tribunals de justícia, en aplicació de la llei de partits, la qual cosa no treu legitimitat al nou Lehendakari. 

El més greu, al meu entendre, és que massa sovint han vinculat el govern nacionalista amb els terroristes o amb opcions polítiques que no condemnen la violència. Han fet referència al fet que moltes persones assassinades per terroristes no han pogut veure el canvi polític a Euskadi.  

El que pot ser la constatació d’una evidència, en el context i forma expressat, pot ésser transmutat en una acusació al PNB i a Ibarretxe. L’acusació és tan greu com infonamentada. El PNB i Ibarretxe, com abans Ardanza, condemnen i han condemnat sempre la violència, el terrorisme i els terroristes.

Hi ha coses que no es poden fer. Els qui acusen el PNB, i per extensió, els nacionalistes bascos de connivència amb el terrorisme perjudiquen greument la convivència i falten a la veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!