El buit del temps

El bloc de Juli Peretó

29 de maig de 2010
Sense categoria
5 comentaris

El príncep ha de triar

L’estafa del braçalet màgic no té barreres socials. En una fotografia de Román Ríos divulgada per l’agència EFE ahir, podem veure al príncep hereu de la corona espanyola en l’acte de cloenda d’un congrés de periodistes a Cadis, lluïnt un d’eixos braçalets màgics que estan fent furor. No vaig a estendre’m sobre el cas quan ja ho han dit quasi tot i molt bé, entre altres, David Closa a Centpeus, Esther Samper en MedTempus i Fernando L. Frías a El fondo del asunto, que han analitzat la vessant pseudocientífica i d’il·legalitat dels braçalets. També hi ha qui s’ho agafa amb humor, com J. R. Mora, Pagestronic ens suggereix una guia per fer-nos-en una molt més barateta que l’original però igualment eficaç, o un grup de Facebook que cerca ampliar-ne les aplicacions.
Tornem a la foto. És molt decebedor que algú que aspira a representar un estat i els serveis que desplega, incloent-hi l’assistència sanitària i la recerca científica i tecnològica, porte un d’aquests braçalets màgics i, sense pudor, s’identifique amb una estafa fabulosa com aquesta. El príncep ha de triar, com hauria de fer també sa mare: si vol representar l’estat constitucional ha de ser molt escrupulós en el seu posicionament respecte a la pseudociència i els seus negocis. Clar que, posats a demanar, també nosaltres hauríem de poder triar no pertànyer a un estat amb un babau de màxim representant.

  1. me pareix que és un troç de condó que se li ha quedat enganxat al canell…
    Bé, ara en serio: si el Ministeri del que sia o la Conselleria del que li pica diuen que és una estafa això dels braçalets, doncs que ho prohibeixin i que li retirin la licència de comercialitzar, i santsacabó… Com tindrien de fer amb els paracientífics que diuen als quatre vents que han creat vida artificial: retirar-lis la autorització per “investigar” i santsacabó. Aqui pau, allà glòria i més enllà el caos.
    Atentament

  2. Estic complertament d’acord amb l’apunt. Ara bé, el grup aquest de facebook, pot ser graciós però també una miqueta mmm, no sé com dir-ho, insultant ? Fins a quin punt la societat té responsabilitat de què una polsera màgica estiga en molts braços? Vull dir, més enllà de que la gent que la duga siga babau, ignorant, analfabeta científica o no. No és més desinformació que “retard mental”?
    No tenen els periodistes, els grans mitjans d’informació, els polítics, també responsabilitat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!