Pere Meroño

Diari d'un eurocomunista del #PSUC

23 de març de 2015
0 comentaris

Una llista unitària CUP, EUiA i Procés Constituent

No sóc sofisticat, però si clar i directe. I veig que el #Procés necessita una direcció unificada i dues llistes unitàries. Una direcció integrada per CiU, ERC, CUP, EUiA, Procés Constituent, ANC, i Òmnium Cultural (…)

I dues llistes unitàries: una, amb CiU i ERC, de centreesquerra; la segona: amb CUP, EUiA i Procés Constituent, amb l’esquerra d’esquerres.

El #Procés necessita ordre, endreç, i direcció assenyada i unitària. Prou d’espectacles discordants, d’insinuacions perilloses, i criaturades de tota mena.

Ara, cal, direcció i lideratge efectiu, i dues candidatures perfectament delimitades. Si es fa, jo hi votaria la segona, la d’esquerres. Naturalment.

Parlem clar: ara i aquí, sols hi podem comptar amb els integrants de la direcció unificada citats, i els partits participants de les dues llistes. La resta, o hi són contraris, al #Procés, o hi juguen a la puta i a la ramoneta.

Ens calen, doncs, factors d’unitat, discursos i programes confluents. La CUP, per exemple, ha aportat una ruta i uns continguts programàtics. Que tothom faci el mateix, dins de la pròpia llista.

CUP, PC i EUiA, poden fer molt de bé, plegats, sumant i enfortint una esquerra sobiranista. I d’aquí, i si se’m permet, hi pot sorgir una nova força política d’esquerres amb vocació hegemònica.

La victòria del #Procés, enfortirà, sens dubte, l’aposta més sòlida i de futur. A priori, no hi tenim res a perdre, ben al contrari, hi tenim molt a guanyar si aprenem a sumar, a coordinar-nos com cal, i a bastir llistes i sumatoris sòlids i guanyadors.

Amb el resultats electoral andalús, podem confirmar algunes tendències clares i extrapolables:

. Podem i Ciudadanos, creixeran molt

. PP i socialistes patiran fortes davallades

. Izquierda Unida i ICV tenen la llum vermella encesa; s’hi juguen, clar i català, la supervivència.

http://twitter.com/perermerono

CANIGÓ, setmanari independent dels Països Catalans

BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!