Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 de novembre de 2010
7 comentaris

Solidaritat del Camp, gent del llamp

Abans d’ahir l’acte de pre-campanya de Solidaritat Catalana per la Independència a Valls va ésser tot un èxit d’assistència. Un indicatiu més que fa preveure que la candidatura que encapçalen a Tarragona Hèctor López Bofill, Albert Pereira i Caritat Garcia està arribant a la base electoral independentista en aquestes comarques.

La campanya electoral a la circumscripció de Tarragona prefigura els canvis que a nivell nacional es perceben entre les diverses formacions independentistes. Esquerra, amb la generació 2.O del clan de l’avellana al capdavant, pot experimentar una notable davallada assolint un únic diputat. Solidaritat pot obtenir-ne un altre i Reagrupament, evidentment, cap. El fet que en tan sols tres mesos SCI hagi articulat un discurs consistent i unes llistes solvents, escollides democràticament no per cooptació, només s’explica per l’existència d’un gruix social mancat de referència política.

Després de la involució en els plantejaments nacionals d’Esquerra, hi ha molta gent disposada a recolzar una proposta independentista i de regeneració democràtica creïble. L’acte d’inici de campanya el proper divendres 12 al palau de congressos de Tarragona, un escenari que ningú altre s’ha atrevit a llogar, serà una altra fita en la cursa electoral de Solidaritat i el preludi de la conformació d’un projecte polític després de les eleccions a l’alçada dels reptes que el país té plantejats.   

  1. Hola Jaume, veig que el discurs partidista no et permet fer unes reflexions que crec sobradament podries fer, això de llistes solvents i consistents escollides democraticament i no per cooptació referit a SI envers RCAT, que mes avall avales amb una proposta independentista i regeneració democràtica creible, i que a més dones per fet una representació per un i per l’altre evidentment cap es com deia manipulador i arriscat.
    Respecte a les llistes solvents, jo que soc de Reagrupament i sense aquest odi a l’altra formació que supures, diria que a les dues llistes hi ha gent molt valida i gent que no tant, que res te a veure amb la perfecció que vens al 100% per uns i el desastre 0% que vols vendre i que no crec es cregui ningú. Respecte les llistes democràtiques, crec que les primaries de SI no es cap procés de puresa infinita com vols vendre i com ja ha quedat constatat amb infinitat d’arguments, en tot cas els dos processos d’escollir llistes tenen els seus punts bons i els seus defectes, la perfecció no existeix. Respecte la regeneració democràtica, aquí has patinat ja que aquest discurs es practicament exclusiva de Reagrupament i ho saps molt bé. Aquestes previsions que fas, suposo fetes des dels teus desitjos i no des del raonament que podries fer. Pensa que els catalans son molt estranys i donar per fet que Esquerra perderà representació com seria normal es un risc, al igual que donar per fet que SI ho te fet, i Reagrupament no.  Jo a diferència teva i en clau de país crec que el 29 N si l’Hector per SI i el Ferran per RCAT son al Parlament sera una bona notícia.
    Salutacions
    Albert

  2. Actualment hi ha 3 diputats independentistes elegits a la demarcació de Tarragona. Ara, amb les properes eleccions, hi tenim més llistes independentistes que mai. Podrem valorar si això ha estat bona estratègia per l’independentisme en el seu conjunt, en funció dels resultats. I seran bons si, i només si, hi ha creixement. És a dir, caldrà que el nombre total de diputats elegits sigui superior al que hi teníem, és a dir, com a mínim 4. Si passa això, haurem de felicitar-nos per haver aconseguit sumar més des de més sigles. Si no, ens haurem de lamentar per una divisió que ens haurà afeblit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!