JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

29 de maig de 2015
0 comentaris

Xiulets en una final de Copa sense Monarquia ? Son xiulets contra el règim espanyol i no contra les nacionalitats ibèriques.

Sembla com si aquest cop tan sols hi haurà els dos reis de copa esportius, tant significatius i representatius del món ibèric.
Serà una final sense Rei ? ( Hi faltava l’interrogant al títol.)

Joan Carles I va ser el Rei de la dictadura que va promoure (*) i donà curs a la reforma i transició cap a la Democràcia amb Rei dels pobles i llengues i de les nacionalitats plasmada en la Constitució del 78. Des de la coronació, promesa i presa de possessió; tot i que el regim en aquest acte el tractà amb desconsideració i enemistat, i que l’aspirant va parlar dels pobles d’Espanya i de les seves llengues, el nou Rei sembla inexitir com si hagués dimitit de les seves funcions i atribucions constitucionals de Cap d’estat.
( * ) Juntament amb altres protagonistes i actors dels passos i acords constituents.

Xiulets en una final de Copa sense Rei ?

Algú amb altaveu i representació hauria de dir certes coses.

Son xiulets contra el règim espanyol i no contra cap de les nacionalitats ibèriques ni de les seves regions o estats,i ben pensat,tampoc no van contra la Constitució del 78.

Hi ha qui va aprovar la Constitució sense estimar-la ni voler allò que declarà i instituí i no com un inici de uns nous temps sinó com un punt i final, un cierra espanya.

Segons la Constitució a la nova Espanya ? no hi ha cap nacionalitat o regió històrica que es digui Espanya o espanyola.

La Constitució i aquest inici d’estat nou plural, ha estat sotmès
al règim nacional espanyol antic de la dictadura, de l’altra dictadura, de la restauració, dels isabelins, dels fernandins,
i dels borbons i de Castella, instituit per Felip V primer Borbó arran dels conflicte dinàstic i nacional del temps de la guerra de successió.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!