Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

3 de febrer de 2017
3 comentaris

Laïcitat i feminisme, lluites genuïnament europees.

Si el Renaixement, la Il·lustració i la democràcia són actius genuïnament europeus, el laïcisme en la política pública i l’ateisme o laïcitat i el feminisme com a fruit del lliurepensament enfrontats a l’adoctrinament de la secta serà el destil·lat més propi de la nostra història.

Hi ha gent que s’allibera de la cotilla religiosa en un món ofegat per les màfies confessionals que des de els estat i nacions fins a la intimitat de la llar, amb el ferro roent de la por i l’extorsió, graven en els cervells dels tendres infants els rituals i les creences més delirants.

Una minoria cada vegada més amplia d’habitants no ens deixen arrossegar per tota aquesta ignorància fanàtica, obcecació mística, i superstició espiritualista vehiculada per la guerra santa a l’infidel, cristià o musulmà.

I una gran part d’aquests ateus viuen a l’Europa que entre tots hem construït. En unes societats europees amb un bri de llibertat on amb molt d’esforç podrem democràticament desempallegar-nos de les religions cristianes, jueves, musulmanes o budistes de Buda i del vudú i neutralitzar el seu control social remanent.

I per tant, si rebutgem burkes i la forma de vida musulmana, la seva intolerància i prohibicions impositives (com menjars  i activitats en piscines als col·legis etc.), no és racisme ni xenofòbia, és suport als moviments d’alliberació laïcista i feminista que fa molt de temps caracteritza la cultura occidental.

Llibertat, democràcia i laïcitat.
  1. A vegades -i no ho dic per vostè- el discurs pretessament alliberador i laicista amaga una gran dosi d’ignorància, de prejudicis i de totalitarisme. En fi, una manca de respecte vers l’altre.
    Per exemple, al Casal Cívic de barri on visc (a la ciutat de Barcelona), propietat de l’Ajuntament, no volen informació de tallers de salut o de cuina vegetariana pel sol fet que es fan (de manera gratuïta) al local d’una església cristiana bíblica, Diuen que són una entitat laica i per això no accepten aquest tipus d’informació (malgrat que sapiguen que als tallers no es parla de religió [tema tabú per aquests bocamolls que es creuen lliures i més evolucionats que els “ignorants” que som creients en Déu]). A part que dins d’aquest Casal Cívic i laic [sic] hi hagui una entitat religiosa católica-romana que dóna conferències en una sala del mateix Centre Cívic!
    Respecte a l’adoctrinament, no es pot negar que les escoles i centres d’ensenyament també fan adoctrinament a l’alumnat (sota formes d’ensenyaments de teories científiques que es prenen com a més veritables que no pas teories religioses, i també en l’ensenyança en valors).
    No totes les guerres s’han fet en nom de Déu. I també es tindria de trobar històricament fets “religiosos” que han estat positius per a tota la humanitat. Per exemple, aquest any que es conmemora els cinc-cents anys de la Reforma “protestant”. O l’objecció de consciencia enfront de les guerres o el servei militar per part dels testimonis de Jehová, els adventistes del setè dia [actualment a les pantalles de cinema s’està passant una pel·lícula de Mel Gibson sobre Desmond Doss] i els mennonites, moviments molt anterios, a ca nostra, als moviments dels insubmissos o del MOC, encara que algunes institucions governamentals de la Generalitat no vulguin parlar dels grups religiosos no-catòlics, negant per exemple aquesta realitat sobre l’objecció de consciencia (com a tall d’exemple: [http://icip.gencat.cat/ca/detalls/Article/2011-Insubmisos-i-objectors] i [http://icip.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Memoria-oral]. Encara que els he trasmés aquesta realitat, s’han negat en tot moment en admetre el seu error, amb subterfugis del tot ridículs, per no dir patètics i sectaris).

    L’ateisme no és el mateix que laicitat. L’ateisme pot ser una manera de creença, tan irracional (en el bon sentit del mot) com qualsevol altra creença religiosa. Laicitat l’entenc com una separació entre qualsevol institució ecclesial i l’Estat en totes les seves formes (ajuntament inclosos). L’església a la qual pertanyo no reb -ni les vol- cap subvenció o ajut “a fons perdut” de l’Estat pel fet de ser “església”, i som partidaris de la separació d’esglesi(es) i Estat.

    Pel que fa a la menga de carn porc (o del peix aquest que al Carrefour l’han retirat de la venda), hauria de saber que la carn és molt dolenta per la salut (i una de les pitjors carns és la del porc, ademés de la del conill). El llibre bíblic de Levític en parla bastant de les qüestions higièniques. En temps de la pesta negra, la gent “cristiana” es pensava que els jueus havien pactat amb el diable (o que eren els culpables de la pesta) pel fet que el poble d’Israel era el col·lectiu menys afectat per la malatia. El que no s’adonaren els “cristians” de l’època era que els jueus colgaven els excrements humans sota terra i es rentaven sovint les mans (seguint els preceptes bíblics), mentre que els altres habitants tiraven els excrements al mig del carrer i no tenien el costum d’utilitzar l’aigua per higienitzar-se.

    Jo respecto la seva opinió i manera de veure la vida. I no sóc ningú per jutgar-lo. I el mateix demano per a mi. No tenir la mateixa opinió o cosmovisió no ens haurià de fer enemics o contendents.
    “De manera que, tot allò que voldríeu que els altres fessin per voslatres, feu-ho també vosaltres per ells, que en això consisteixen la Llei i el Profetes” (paraules de Jesús, a l’Evangeli segons Mateu 7:12; també a l’Evangeli segons Lluc 6:27-36 s’en parla d’això).

    Atentament

    1. JRRiudoms, només una esmena: dius ” L’ateisme pot ser una manera de creença, tan irracional (en el bon sentit del mot) com qualsevol altra creença religiosa”. L’ateisme no és una altra creença religiosa, precisament no és cap creença i molt menys religiosa, com la llum no és una altra forma de foscor.

    2. El “pot ser” contextualitza el missatge. No es pot negar que molts discursos pretesament “lliurepensadors” (sobre tot a les nostres contrades) están carregats de dogmatisme i sectarisme.
      Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!