Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

24 d'octubre de 2006
42 comentaris

Avantatges de seguir la campanya a la Xarxa de Blocs Sobiranistes

Si seguiu aquesta campanya electoral a través de la Xarxa de Blocs Sobiranistes, podríeu tenir una percepció de la realitat ben diferent. És una opció a l’hora d’informar-se. Un es pot quedar amb certs rotatius, amb enquestes, amb opinaires assalariats, amb periodistes que tenen el cul llogat, o bé buscar opinions alternatives. Opinions i informacions, com aquesta que ens fan arribar des del bloc Barcelona 1714, on trobareu un enllaç amb La Voz de Galicia del 15 de març de 2002 amb una entrevista a Artur Mas en què diu, literalment, "nunca hemos defendido un proyecto abiertamente independentista". Més clar l’aigua. CiU no és independentista. Si darrerament ha canviat alguna cosa, valdria la pena que Artur Mas ens ho fes saber. Altrament, totes aquelles persones de bona fe que es van adherir a la campanya "Jo també vull un estat propi" haurien de dir-hi alguna cosa. Hi havia, per exemple, l’exconsellera Carme Laura Gil, però també càrrecs de les JNC i nombrosos alcaldes i regidors d’arreu. Si hi ha un sector sobiranista dins de CiU, com és que no es veu? Al cap i a la fi, a CiU passa el mateix que amb els socialistes federalistes. El federalisme és una idea que ajuda a muntar un discurs, però a l’hora de traduir això als fets i deixar enrere les paraules, ni tan sols hi ha un grup propi difereniat. A CiU, les JNC diuen que són independentistes. Si més no, això em va fer arribar un dirigent que es queixava perquè no tenia la seva organització enllaçada en l’apartat "per on es mou el sobiranisme". Però resulta que quan la jota cau i es fan grans, l’independentisme queda sotmès a la disciplina del partit i toca ser regionalista. Ambiciós, això sí, però regionalista.

Prou difícil és haver de lluitar contra els partits espanyolistes i contra el govern espanyol. Per fer-ho cal definir-se. Quina estratègia podem esperar que tingui CiU si recupera la Generalitat? Algú que vulgui un estat propi per a Catalunya es pot sentir còmode en aquesta indefinició? No la de Mas, que es defineix clarament, sinó la del partit. Algú aspira a renovar la direcció? Algú dins de CiU es pensa que si Mas recupera la Generalitat acceptarà cap referèndum d’autodeterminació? I com es pot tenir la barra d’apel·lar al vot sobiranista l’endemà mateix d’intentar captar votants del PP? Poden compartir espai uns i altres? No serà que aquesta casa gran del catalanisme és una gran casa de barrets i de barruts?

En definitiva, ignoro quants diaris tindran la delicadesa de recuperar aquesta entrevista ara que Mas apel·la al vot sobiranista, però hi ha una xarxa de blocaires que està molt atenta i que posa damunt la taula els arguments de debat polític que no trobareu en altres espais. Som lliures, no tenim el cul llogat, no cobrem per escriure al bloc, i no tenim pèls a la llengua. Tenim un criteri propi i divers a l’hora de seguir la campanya. I demà, més, perquè cada dia hi ha apunts nous.

  1. Apunts de campanya: Montilla

    General — Enviat per 1707 @ 09:20

    Montilla ha contestat a la proposta de Carod sobre la possibilitat que des de Catalunya es puguin convocar referèndums —la qual cosa deixaria oberta la porta a un referèndum d’autodeterminació— que està en desacord amb el fet que Catalunya tingui la capacitat a exercir el dret a l’autodeterminació.

    Pensem-hi un moment. Això ho diu un paio que està casat en segones núpcies. I direu, què hi té a veure? Doncs molt, perquè això és fer trampes.

    Ens expliquem. Al Col·lectiu estem totalment d’acord que hi hagi una llei del divorci, tot i que, ara mateix, de nosaltres no n’hi cap que s’hagi divorciat mai, ni de moment pensi fer-ho. I no pas per motius ideològics ni religiosos, sinó perquè estem a gust amb la nostra parella. El fet que nosaltres no ens vulguem divorciar no implica que vulguem evitar que altres ho facin, perquè, a diferència del senyor Montilla, som autèntics demòcrates, i no volem prendre a ningú el dret a decidir, i més si no es troba bé amb la seua parella —qui som per obligar-lo a conviure amb algú que no estima—..

    Montilla, que com a gestor és un mediocre i un pèssim polític, té la sort que el seu partit controla una part molt important de la premsa que es llegeix a Catalunya, i a més a les eleccions es nodreix bàsicament d’un vot indentitari i ètnic, ja que el paio és incapaç d’aguantar una simple entrevista, perquè està massa acostumat que la crosta mediàtica del país li rigui les gràcies.

    Nosaltes li volem exigir —tot i que ja sabem que no ens farà cas— que lluiti per la democràcia i pel dret d’autodeterminació de Catalunya, encara que després, quan arribi el moment, treballi per continuar sent espanyol —com de fet ja fa ara— perquè la democràcia també és defensar els drets d’altri, fins i tot quan tu mateix de forma voluntària renuncies a aquest dret perquè no hi estàs d’acord.

    Segur que el senyor Montilla compartiria amb nosaltres que pel fet que no siguis homosexual, no vol dir estiguis en contra que les persones que escullen aquesta opció sexual puguin exercir els seus drets, per exemple el del matrimoni.

    Per què això que és tan fàcil d’entendre pel que fa a les relacions de parella o en l’elecció de l’opció sexual, és tan difícil de comprendre pel que fa a l’adscripció nacional? Per què els que no volem ser espanyols no tenim el dret fonamental a decidir que tenen altres col·lectius.

    Senyor Montilla, si ets un verdader demòcrata has de defensar el dret a l’autodeterminació.. i, si no, torna amb la teva primera dona.

    Col.lectiu 1707

  2. Estic fins a cert lloc que per ser de Convergència Democràtica em posin la barba de Cambó, que em tillin de burgés, de acomplexat, de botifler, de regionalista i mil estupideses més de les que no me’n sento part.

    És cert que a Convergència hi ha Catalanistes de tots els típus, des de els que comparteixen l’afecte cap a Espanya com per als sobiranites o/i independentistes, liberals de dretes i gent que es sent de centre esquerra. Englobar-nos a tots i el partit en el punt de mira de "la dreta rància Catalana" o equiparar-nos a partits regionals sucursals del Partit Popular ho trobo ofensiu, com si titllessim a els membres de Iniciativa de Rojos sanguinaris o alguna estupidesa semblant.

    Fa vergonya haver de respondre perquè no em creguin que no sóc un burgès, perquè visc en un barri obrer, he de treballar i estudiar, no m’espera l’empresa del papà per quan acabi els estudis, que no podré comprar-me un pis a Barcelona i que m’estimo aqust país com a única pàtria, tant que només la puc concebre com a entitat sobirana.

    Prou etiquetar, perquè per etiquetes tots estem ben retratats.

    Jordi

  3. Interessant, el debat amb els de la JNC.  Responc aquí a croatcatala.

    Benvolgut croat, m’acuses de llençar merda però el que he fet és anar al cor de la pregunta que plantejaves: és la cúpula d’ERC igual de sobiranista que la de CiU?

    Per mi la resposta és que no i t’he argumentat perquè amb fets. La cúpula de CiU no és sobiranista, el seu passat (llençar merda, segons tu), les seves accions (llençar merda, segons tu) i les seves decisions (idem) apunten al mateix.  I si això no fos prou, el mateix Artur Mas ho diu (deu ser que ell també llença merda).

    Tota aquests fets em porta a unes conclusions sobre la naturalesa de Ciu com a lobby de poder més que com a mer partit polític (en Pujol parlava de moviment).  Si ignores aquesta informació sobre els objectius, interessos i hipoteques de CiU, els seus moviments de la darrera dècada et deuen semblar incomprensibles, com li han semblat a la majoria de votants de la darrera majoria absoluta al 1992 (almenys aquests han actuat en conseqüència).

    És una llàstima que fugis d’estudi sobre el que et plantejava, jo també et podria dir que el que escrius és llençar merda, però trobo més interessant entrar en el debat de fons. 

    No et vull convèncer (Deu nos en guard) però intento saber si escrius des del cinisme total o des de la bona fe desinformada.  Tan de bo els segons que encara hi ha a CiU aconsegueixin treure’s de sobre el sector negocis mític que ha passat de sector a tenir el control del partit.  Catalunya ho necessita.

  4. Trobo molt interessant el debat, però veig que les comparacions entre els errors o renúncies comeses per CiU i ERC al govern tendeixein a equiparar-se i ho trobo molt injust. No podem saber què faria ERC per la indepedència si tingués la majoria absoluta del Parlament (bàsicament per què mai ha tingut aquesta majoria). En canvi, CiU si que ha tingut majoria absoluta al Parlament i tots sabem què va fer i a què va renunciar. A partir d’aquí podem llençar-nos els plats pel cap, però comparar els resultats d’una formació que ha estat 3 anys al govern en minoria amb una formació que hi ha estat 23 en majoria ho trobo un greu error.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!