Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

2 de juny de 2007
0 comentaris

G-8: Contra la cimera a Alemanya

La campanya per l?abolició del deute extern "Qui deu a qui?", us convoca (…)

a l’acció de protesta, el 7 de juny a les 12 hores a Plaça Catalunya (Barcelona), per denunciar les responsabilitats del G8 i les empreses transnacionals en la destrucció del planeta i la dignitat dels pobles.

El Cimera del G8 tindrà lloc entre el 6 i el 8 de juny a Heiligendamm (Alemanya) sota el lema ?Creixement i Responsabilitat?. Un any més, els líders dels 8 països més poderosos del món es reuneixen per debatre i decidir sobre qüestions d?economia i política global que ens afecten a tots i totes.

Amb aquesta acció la Campanya Qui deu a qui? vol escenificar i denunciar la falta de democràcia d’una para-institució com el G8, així com la hipocresia i la incoherència de les seves propostes.

En aquest sentit, denunciem:

. Que el principal objectiu del G8 és assegurar el creixement de les seves economies a costa de l’empobriment de les economies dels Països del Sud i de l’esgotament dels recursos naturals.

. Que existeix una evident contradicció entre les mesures de "responsabilitat social" que promou el G8 i el model de creixement sense límits que promou efectivament. Aquest model comporta greus impactes socials, econòmics i ambientals en els països del Sud, i ignora la seva responsabilitat en la generació de pobresa i desigualtats.

. Que respecte a Àfrica, la recepta del G8 consisteix a incrementar la Inversió Directa Estrangera com a mesura per eradicar la pobresa, quan està comprovat que aquesta mesura només afavoreix les empreses transnacionals i no genera el benestar social que promet. Al contrari, comporta una precarització del treball local i greus impactes en els drets humans i mediambientals.

. Que el G8 incompleix les seves promeses en matèria d’Ajuda al Desenvolupament i alleugeriment del Deute Extern. A més de ser insuficients, l’alleugeriment del deute extern segueix sent utilitzat com mecanisme de pressió per imposar la desregularització del mercat de treball i anteposar els interessos de les empreses transnacionals per sobre del benestar social i del respecte al medi ambient.

. Que el seu "Acord de protecció del clima" és totalment incoherent. El creixement econòmic és incompatible amb la sostenibilitat. No evitarem el canvi climàtic si continuem saquejant recursos i destruint espais naturals.

Per tot això, exigim:

. Que es reconegui el deute ecològic que tots els Estats enriquits i les seves empreses tenen amb els països empobrits.

. Que el deute extern dels països de la Perifèria sigui auditat i els deutes il·legítims de tots els països del Sud siguin cancel·lats de forma immediata i incondicional.

. Que es retorni a les comunitats locals el control sobre els seus territoris, recursos naturals i espais ambientals. Que es detinguin les polítiques de foment dels cultius de biocombustibles.

. El ple dret dels i les migrants a la ciutadania, a una vida digna en els països d’acollida i el respecte a tots els seus drets socials, laborals i polítics, sense condicionar-los a la reciprocitat amb el seu país d’origen, el tancament dels centres de detenció, el cessament de les deportacions i del procés d’externalització de les fronteres, així com el dret a la residència amb independència que es tingui o no contracte de treball.

. Polítiques efectives per a la prohibició del comerç armamentístic, així com la reducció radical de la despesa pública militar.

. Que es promoguin mes i millors iniciatives i ajudes per mitigar i prevenir els efectes del canvi climàtic.

Instem la societat civil a actuar, a mobilitzar-se i pressionar les institucions, el govern i les empreses per promoure un canvi profund en el model econòmic i energètic, amb l’objectiu d’evitar que el canvi climàtic s’aprofundeixi encara més. La redistribució de la despesa energètica, del consum i de la riquesa, així com l’inevitable decreixement en el Nord, han de ser part de la lluita contra el canvi climàtic i per un món més just.

Per a més informació adjuntem el manifest de la campanya Qui deu a qui?

G-8: Ball de bastons a Rostock

Em dic Ming. Wu Ming.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!