Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

13 de març de 2009
1 comentari

Persona non grata.

Al museu de l’Almodí Felip V penja cap per avall per haver incendiat Xàtiva.Per a una gran part de la comunitat educativa valenciana el conseller Font de Mora és una mena de Felip V que ha aconseguit escalfar i encendre un sistema educatiu que és com una falla: de pedra cartó, provisional, tot façana, ple de forats i pedaços i on s’indulten els ninots.

 

                El conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, el senyor Alejandro Font de Mora, va tensar tant la corda en voler obligar a impartit EpC en anglés, entre altres ocurrències,que s’ha guanyat l’antipatia d’una bona part de la Comunitat Educativa valenciana. Prova d’això és que el 29 de novembre més de 50.000 valencians i valencianes  recorreguérem els carrers de València en una de les manifestacions més multitudinàries que s’han vist mai al Cap i Casal.

                 Però, a més a més, en alguns instituts, com el de “Las Norias “ de Monfort del Cid, a la comarca del Vinalopó Mitjà, l’han declarat “persona non grata”. El propassat novembre, el professorat de l’institut va aprovar enganxar, en la placa on hi figura el nom del centre, la fotografia del conseller cap per avall, amb el text, en català i anglés, que esmentava adés.

                Ara bé, el director de l’institut, José Luís Santiago, ha pogut comprovar personalment com les gasta el conseller. Acaben de comunicar-li que li han obert un expedient disciplinari , tot i especificant que es tracta d’una falta greu pel tracte de desconsideració contra un superior i “per mantindre, autoritzar i no retirar una fotografia denigrant del conseller i permetre la seua difusió en una revista.”  Com ho veieu? Visca la llibertat d’expressió!!! Fa uns dies el claustre del professorat decidia, per no agreujar encara més l’expedient obert al director, retirar  la fotografia.

                No és la primera vegada que Alejandro Font de Mora es posa nerviós i , manu militari, seguint l’estratègia de ordeno y mando” que tant ens recorda la dictadura franquista, obri un expedient, sense tremolar-li  la mà, a un professional de l’ensenyament. Tots recordaran el cas de Baptiste Malonda, director del CP El Castell  d’Almoines, a la comarca de La Safor. Aquest mestre, que  és un professional de cap a peus: innovador, treballador com el que més, compromés amb l’escola valenciana i  amb un bon grapat de premis a la renovació pedagògica, continua estant en el punt de mira de la Conselleria d’Educació. Si no hagués sigut per les mobilitzacions de l’AMPA i del claustre de professors, no sabem com hagués acabat. El Director Territorial de València va comunicar-li la resolució de no prorrogar el mandat de Director del CP El Castell.El motiu feia riure: avaluació negativa. L’objectiu era fer-lo fora. No és possible que el senyor Font de Mora permeta un director contestatari, nacionalista valencià, innovador, compromés amb uns escola transformadora i, a més, sense pèls en la llengua. No, el PP vol directors i directores obedients, llepons que diguen a tot que sí. Funcionaris que es limiten a complir les ordres dels inspectors. Ara, per tenir-ho tot ben nugat, vol canviar l’ordre de selecció dels inspectors. Saben què pretenén? Doncs la inclusió d’una comissió on tots els membres són desconeguts i  assignats a dit, a mes a més hi haurà un primer exercici, una entrevista, que tindrà caràcter eliminatori. És a dir, en poques paraules, que pròximament a més de tindre els directors controlats, també tindran el cos d’inspectors.

                I és que el PP té el propòsit d’enfonsar l’ensenyament públic al País Valencià al preu que siga i, a hores d’ara, sembla que se’n surt prou bé. El Conseller Font de Mora, amb mà de ferro i esperit inquisitorial no està disposat a deixar-ne passar ni una. Amb les seues propostes, un disbarat rere l’altre, ha aconseguit esvalotar el professorat , i per això no és estrany que alguns pengen la seua fotografia  cap per avall. El col·lectiu d’ensenyants, com la resta de funcionaris i tret d’excepcions, per descomptat, és un cos  prou tranquil i acomodat, però quan l’humilien i, a sobre, se’n riuen d’ell, s’encén com una traca.I Font de Mora el que ha aconseguit és encendre aquesta traca que apagà, per uns mesos, desconvocant la jornada de vaga del 17 de desembre.

                Però els resultats de les negociacions de la Conselleria amb els sindicats no van pel bon camí. Alguns ja ho vam dir públicament en el seu dia, argumentant que l’objectiu que tenia l’administració no era altre que desmobilitzar el professorat. Ara la traca s’ha tornat a encentre i la Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament  Públic ha convocat, per unanimitat, una nova vaga per al proper 28 d’abril . Al museu de l’Almodí Felip V penja cap per avall per haver incendiat Xàtiva.Per a una gran part de la comunitat educativa valenciana el conseller Font de Mora és una mena de Felip V que ha aconseguit escalfar i encendre un sistema educatiu que és com una falla: de pedra cartó, provisional, tot façana, ple de forats i pedaços i on s’indulten els ninots.

Alcoi 12 de març del 2009

  1. Un bon amic meu em va dir, fa alguns anys, que en una assemblea del Vila-real CF es va proposar canviar el nom castellanitzat de “Villarreal CF” pel valencià de “Vila-real CF”.

    Qualsevol que conega la realitat sòciolingüística valenciana sap que podia passar qualsevol cosa. Però quan semblava que la proposta podia anar avant, aleshores va intervindre Font de Mora i, amb una dura intervenció, va aconseguir fer arrere la proposta.

    I encara l’aguantem. El mal és que, amb la crisi econòmica, la convocatòria de vaga contra la Conselleria d’Educació pot resultar impopular. No es va aprofitar l’empenta de l’any passat i ara tinc dubtes sobre l’avinentesa de la proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!